Musikal och firande på Norsjös vårscen

Folkmusik, könsorgan och jubileum. Norsjö musik- och teaterförening lovar en fullspäckad vår, där den röda tråden är ett storslaget 30-årsfirande.

Vårprogrammet inleds under den årliga kärleksveckan. Då bjuds Norsjöborna på ”Under (är jag) bar”, en föreställning med fokus på vaginan.

– 15 februari kommer den hit. Den är rolig, genial och viktig och jag hoppas att den lockar många. Jag rekommenderar verkligen att gå och se den, och vi hoppas att den kan öppna upp dörrarna för en annan publik, säger Gunilla Holm, Norsjö musik- och teaterförening.

På repertoaren står även teater på bio – en nysatsning där föreställningen ”War house” från National theatre i London visas på Folkets hus. Gunilla beskriver våren som en salig blandning av både teater och musik, där folkmusikbandet J.P Nyström är en särskilt stolt bokning.

– Det är en av de stora grejerna tycker jag. De har turnerat i ungefär 40 år och lovar att bjuda på folkmusik blandat med dråpliga, allvarliga betraktelser. Jag tror att det kan bli en riktig upplevelse och vi är väldigt glada över att vi fått hit dem.

I april kommer Riksteaterns ”Landet inuti” att stanna i Norsjö under sin turné. Föreställningen berättar om queera berättelser utanför storstadsnormen, ett tema som Gunilla tror kan beröra Norsjöborna.

– Den är väldigt speciell då föreställningen bygger på berättelser från hela landet. De har besökt Norsjö för att samla in historier som sedan blir en del av föreställningen.

I år fyller föreningen 30 år, något som de uppmärksammar hela året. Det stora firandet kommer att äga rum i sommar, när Västerbottensteaterns ”Sound of musicals” kommer till hembydsområdet.

– Det blir ett tillfälle att njuta av en musikal, och vi slår på stort och bjuder alla på entrén för att vira vårt jubileum. Vi känner oss otroligt nöjda med vårt program.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 12 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 7 december 2017

Artiklar från 25 november 2017

Artiklar från 23 november 2017

Artiklar från 16 november 2017

Artiklar från 9 november 2017

Artiklar från 15 oktober 2017

Artiklar från 14 oktober 2017

Artiklar från 9 oktober 2017

Artiklar från 2 oktober 2017

Artiklar från 1 oktober 2017

Artiklar från 30 september 2017

Artiklar från 28 september 2017

Artiklar från 21 september 2017

Artiklar från 20 september 2017

Artiklar från 19 september 2017

Artiklar från 15 september 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen