Klart: Föreställningen ”Röst” läggs ner

Pressbild från nu nedlagda "Röst". Foto: Patrick Degerman

Förra veckan kom beskedet att Västerbottensteaterns storsatsning ”Röst” skjuts på framtiden. Nu meddelar teatern att den läggs ner.

Demokratisatsningen skulle ha haft premiär i lördags, men under torsdagen förra veckan släpptes nyheten – det blir ingen premiär, och föreställningen skjuts på framtiden.

Nu står det klart att ”Röst” läggs ner helt och hållet. I ett pressmeddelande berättar teatern att beslutet togs efter ett långt samtal med regissör och ensemble.

– Produktionen ”Röst” har inte fått tillräckligt med avsatt tid och inte heller rätt förutsättningar för att dramatikern Johanna Emanuelsson, regissören Shari Sabel Strandmark och ensemblen som arbetade med produktionen kunde göra ett gott arbete, säger Fransesca Quartey i ett pressmeddelande.

Hon påpekar att hon inte vill prata om händelsen på detaljnivå.

– Jag tänker inte gå in på enskilda detaljer, bara säga att ansvaret för att det blivit så ligger helt på mig som konstnärlig ledare och vd för Västerbottensteatern.

Någon skuld gentemot produktionen existerar inte, enligt Fransesca Quartey.

–  Jag har inget annat än beröm för det konstnärliga teamet, ensemblen och Västerbottensteaterns personal. Jag är oerhört stolt över den lojalitet och uppställning som projektet haft bland våra anställda.

Vad som händer med de utlovade skolföreställningarna, samt andra beställare av föreställningen, återstår att se.

– Nu går vi vidare och ser över hur vi kan hålla våra åtaganden till våra beställare, skolorna, så att de får möjlighet att ta del av något annat på temat demokrati. Hur det ska se ut och när i tid det blir det vet vi inte just nu, säger Fransesca Quartey i ett pressmeddelande.

 

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 12 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 7 december 2017

Artiklar från 25 november 2017

Artiklar från 23 november 2017

Artiklar från 16 november 2017

Artiklar från 9 november 2017

Artiklar från 15 oktober 2017

Artiklar från 14 oktober 2017

Artiklar från 9 oktober 2017

Artiklar från 2 oktober 2017

Artiklar från 1 oktober 2017

Artiklar från 30 september 2017

Artiklar från 28 september 2017

Artiklar från 21 september 2017

Artiklar från 20 september 2017

Artiklar från 19 september 2017

Artiklar från 15 september 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen