Intensiv dansföreställning

Notera att denna artikel är från 2016

Marco D'Agostin bjöd publiken på en svettig dansupplevelse i Hallen på Nordanå. Musiken och dansen var intensiv, med snabba rörelser.

När Marco kliver in på det vita scengolvet, klädd i en hawaiiskjorta och ljusblåa shorts går tankarna till en varm sommardag. Men så kör han igång en snabb rapp på engelska och italienska. Tempot är snabbt, så ibland är det svårt att hänga med i orden, det blir bara fragment, då förs man istället vidare till en storstad med röster och rörelser överallt.

När rappen är slut kör musiken igång och publiken börjar bombarderas med lösryckta rörelser, hämtade från populärkulturella fenomen som voguing, balett, mim och jazz.

Eftersom publiken sitter så nära dansgolvet hör man hans andetag, en bit in i föreställningen. Och det är inte så konstigt i det tempot, man blir själv nästan andfådd bara att titta på.

Det är en soloföreställning med ändlöst många ansikten. En djupdykning i ett aldrig sinande brus som påminner om dagens informationssamhälle, där Marco D’Agostin utmana din blick och se vad den mäktar med.

Och nog utmanas den i det höga tempot. Första känslan när musiken och dansen började, var att det här kommer jag aldrig orka med i 30 minuter. Men vips så greps man tag och tiden rann iväg.

Det man börjar fundera på en bit in, är om dansen är improviserad eller om den är koreograferad. Det är svårt att säga vilket av det de är, då det är så lösryckt, inget sammanhang.

Efter nästan 30 minuters intensivt dansande, kommer den totala utmattningen. Musiken blir pulserande och Marco ligger utpumpad och svettig i sin hawaiiskjorta på golvet.

Det är nästan en välsignelse att den kommer, efter att ha blivit matad med så mycket intryck och information under kort tid.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 7 februari 2018

Artiklar från 4 februari 2018

Artiklar från 1 februari 2018

Artiklar från 23 januari 2018

Artiklar från 12 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 7 december 2017

Artiklar från 25 november 2017

Artiklar från 23 november 2017

Artiklar från 16 november 2017

Artiklar från 9 november 2017

Artiklar från 15 oktober 2017

Artiklar från 14 oktober 2017

Artiklar från 9 oktober 2017

Artiklar från 2 oktober 2017

Artiklar från 1 oktober 2017

Artiklar från 30 september 2017

Artiklar från 28 september 2017

Artiklar från 21 september 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen