Nu blir konserter på älven verklighet

Notera att denna artikel är från 2016

I sommar kommer fyra gratiskonserter ges på en flotte på Skellefteälven. Bokade artister är Amanda Bergman, Titiyo, Petter och Weeping Willows. "Vi ska göra något unikt i Skellefteå och vi ska skapa en snackis", säger arrangören Sofia Andersson Lundberg.

Sofia Andersson Lundberg fortsätter jobba för att göra Skellefteå till en mer levande stad och nu med sitt största projekt hittills. Sedan flera år tillbaka har hon funderat på idén att bygga en flotte för att använda den som portabel scen och i sommar blir det verklighet.

Varje tisdag under juli månad kommer hon arrangera en spelning på en specialbyggd flotte, en bit ut i älven, rakt utanför Brygg CC. Målsättningen är också att det ska hända mycket runt om spelningarna, exempelvis i samarbete med lokala handeln.

Bokade artister och band är Amanda Bergman, som släppte sitt första soloalbum för en kort tid sedan och även sjunger i Amason, Titiyo, Petter (akustisk konsert) och Weeping Willows.

– Jag trodde aldrig att vi skulle lyckas få hit så stora artister men de gör det här för att hela grejen är så unik. Alla är jättepositiva. Detta projekt skulle inte vara möjligt om det inte vore för alla företag som ställer upp, främst Bryggargatan och Brygg CC, säger Sofia Andersson Lundberg och tillägger:

– Jag vill att det här ska vara ett komplement till alla andra stora och viktiga arrangemang som händer i Skellefteå i sommar.

Konserterna kommer vara helt gratis och finansieras genom sponsorpengar från ett flertal lokala och även icke lokala företag. Sofia Andersson Lundberg är mån att påpeka att hon inte sökt ekonomiskt stöd hos Skellefteå kommun utan att de stödjer henne på andra sätt.

Sofia Andersson Lundberg får ofta frågan varför hon lägger ner energi på att arrangera evenemang i Skellefteå. För henne är det dock en självklarhet.

– Att lyckas samla både unga och äldre som kanske dessutom inte ens brukar gå på event är för mig en sådan adrenalinkick, säger hon och fortsätter:

– Jag vill att de här konserterna ska bli något som samlar folk och något vi kommer prata om länge. Det ska vara en anledning för personer att få hit besökare och känna att något speciellt händer.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 5 februari 2018

Artiklar från 20 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 4 december 2017

Artiklar från 2 december 2017

Artiklar från 1 december 2017

Artiklar från 29 november 2017

Artiklar från 11 november 2017

Artiklar från 3 november 2017

Artiklar från 2 november 2017

Artiklar från 28 oktober 2017

Artiklar från 26 oktober 2017

Artiklar från 20 oktober 2017

Artiklar från 12 oktober 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen