Skellefteaktuella Jill Johnson gör bokslut med sig själv

Spelar på Nordanå. På torsdag gör turnén sitt nordligaste stopp, i Skellefteå. Foto: Mikael Fritzon/TT.

Skellefteaktuella Jill Johnson släpper en ep och firar tio år med sitt band. Samtidigt blickar hon framåt – med nya singeln ”This is your last song” gör hon bokslut.

Efter fjolårets medverkan i ”Så mycket bättre” och albumet ”For you I’ll wait” är Jill Johnson tillbaka med nya ep:n ”Rodeo”. En av låtarna från det sexspåriga albumet, ”This is your last song”, släpptes för cirka en vecka sedan.

Låten handlar om att göra bokslut med sig själv.

– Media har ju gjort en jättegrej, såklart, av mitt privatliv det senaste året. Jag har varit ganska öppen med att det har varit den största sorgen någonsin. Det är väl någonting jag kommer att få jobba på ett bra tag till. Men den här låten handlar inte så mycket om det, säger hon.

Jill Johnson och maken Håkan Werner separerade förra året efter 17 år som gifta, vilket fick mycket plats i offentligheten

Låten ”This is your last song” skrev Jill Johnson när hon var i Nashville för att spela in SVT-programmet ”Jills veranda”.

– Den här låten handlar mer om att mitt i livet, med den här sorgen som ju ändå är med mig, känner jag att jag vill göra ett bokslut med mycket. Jag har också kommit dit i karriären, att jag har haft privilegiet att följa det jag känner mig mest trovärdig i och genuin i. Jag har tidigare fått kompromissa en del för att det inte har funnits någon självklar marknadsyta för mig att röra mig i. Det är därför jag tror att jag har blivit så bred i mitt uttryck, säger hon.

I år firar Jill Johnson tio år med sitt band. Något de har valt att uppmärksamma med tio olika spelningar på olika platser som har betytt något för dem, eller som de har njutit av att spela på. Starten gick den 2 augusti på Dalhalla.

Senare i höst har tredje säsongen av ”Jills veranda” premiär i SVT. Bland andra Mia Skäringer och Lisa Nilsson besöker Jill Johnson i Nashville.

– Det var ingen självklarhet att göra en tredje säsong, eftersom det är som ett kärt litet barn för mig. Jag vill inte att det ska vattnas ur, bli något blaskigt och som kommer varje år med nya gäster. För mig har det varit viktigt att det ska vara tydliga ämnen, artister som ska komma dit som tycker om mig och Nashville, som är nyfikna på countryn och som har något att berätta utan att man behöver lirka för mycket, säger Jill Johnson.

Mathilda Olausson / TT

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 4 december 2017

Artiklar från 2 december 2017

Artiklar från 1 december 2017

Artiklar från 29 november 2017

Artiklar från 11 november 2017

Artiklar från 3 november 2017

Artiklar från 2 november 2017

Artiklar från 28 oktober 2017

Artiklar från 26 oktober 2017

Artiklar från 20 oktober 2017

Artiklar från 12 oktober 2017

Artiklar från 7 oktober 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen