Bjuder på ett intimt och musikaliskt möte

En musikalisk och personlig resa genom en lång artistkarriär. Ikväll intar Kayo scenen på Västerbottensteatern för en intim föreställning.

Kayo Shekoni släppte sitt allra först album 1990 och har sedan dess varit ett välbekant ansikte i allt från Melodifestivalen till teaterscenen.

Ikväll är det dags för ”Friday I’m in love: Kayo”, där hon bjuder på både anekdoter och toner.

– Det var otroligt länge sedan jag gjorde något liknande, det känns jättekul, säger hon.

”Friday I’m in love” är ett koncept Västerbottensteatern tagit fram, där caféscenen omvandlas till en avskalad konsert och ett förtroligt samtal. Tidigare har bland annat Peter Bryngelsson gästat, där han dissikerats Led Zeppelins karriär. Nu är det Kayos tur.

– Jag blev tillfrågad av Västerbottensteatern och kände direkt att det var något jag ville göra. Det här gör vi för första gången i Skellefteå, vi får se om det blir något mer framträdande.

 

Hon lovar akustisk musik, versioner av sina låtar som ingen hört förut men också många berättelser. Tillsammans med Per Strömbro guidar hon publiken genom sin karriär.

– Det har gått 27 år sedan jag gav ut mitt första album. Det är speciellt att gå tillbaka och bläddra i gamla alster och återuppleva min musik.

Det blir allvar, humor och en hel del skratt. Och nya låtar från hennes senaste album, ”Sisters in crime” från 2016.

– Det är det mest personliga jag gjort, där jag tar upp frågor som feminism, rasism och hyllar min stora hjältinna Grace Jones.

Med sig på scenen kommer hon även ha musikern Tobbe Fall, som hon skapat nya skivan med.

– Jag ser väldigt mycket fram emot det. Och att komma tillbaka till Skellefteå, jag tycker mycket om staden, säger Kayo.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 5 februari 2018

Artiklar från 20 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 4 december 2017

Artiklar från 2 december 2017

Artiklar från 1 december 2017

Artiklar från 29 november 2017

Artiklar från 11 november 2017

Artiklar från 3 november 2017

Artiklar från 2 november 2017

Artiklar från 28 oktober 2017

Artiklar från 26 oktober 2017

Artiklar från 20 oktober 2017

Artiklar från 12 oktober 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen