Mansfria festivalen blir av nästa sommar

Den mansfria musikfestivalen Statement blir av. Initiativtagaren, komikern och programledaren Emma Knyckare, skriver på Instagram att målet på 500 000 gräsrotsfinansierade kronor är nått. "Kickstarten har nått sitt mål och vi har vår drömplats klar", skriver hon.(TT)

”Vad tror ni om att vi styr upp en asfet festival dit bara icke män är välkomna som vi kör tills ALLA män har lärt sig hur en beter sig.” Komikern Emma Knyckares inlägg från i somras var menat som ett skämt. Nu är komikerns mål på 500 000 gräsrotsfinansierade kronor nått och festivalen kommer att bli av.

– Jag skrev en enkel tweet efter att ha dragit i mig en flaska vin på första semesterdagen. Det var menat som en kul spaning, men det fanns visst ett slags behov av en sådan här festival, säger Emma Knyckare till TT.

De insamlade pengarna går till plats och personal. Utöver det söker man sponsorer för att kunna boka artister och hålla nere biljettpriserna.

– Det går fortfarande att stötta festivalen. Det är ju superdyrt att boka Rihanna och Beyoncé så det kan behövas lite cash, säger Emma Knyckare.

Festivalen Statement kommer att äga rum under två dagar nästa sommar, exakt var och när offentliggörs den 19 november.

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 23 februari 2018

Artiklar från 22 februari 2018

Artiklar från 21 februari 2018

Artiklar från 20 februari 2018

Artiklar från 19 februari 2018

Artiklar från 18 februari 2018

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen