Malin Fors allt djupare i skiten

Notera att denna artikel är från 2016

Mons Kallentoft är tillbaka med en ny serie böcker om den nedgångna, men briljanta, polisen Malin Fors. Efter årstids- och elementserierna, kommer nu Djävulsdoften som är den första delen i en serie inspirerad av de fem sinnena.

Fors är djupare i skiten än någonsin. Efter att ha blivit skickad på en misslyckad rehab för sitt alkoholmissbruk så hamnar hon i Thailand som sambandsofficer i Bangkok med uppgift att samarbeta med den thailändska polisen. Detta som ett försök för att hon ska få en nystart.

När en svensk kvinna hittas mördad så dras Fors in i en historia som snabbt blir personlig. Istället för att få en nystart så blir ensamheten svår och hennes drickande eskalerar allt mer i en miljö med många frestelser. Hon söker efter mordgåtans svar i en värld som är långt i från hemstaden Linköping och seder som hon inte är van vid.

Storyn är bra och norra Sverige dyker faktiskt upp som en del. Det känns som om Kallentoft har gett lite konstgjord andning till Fors. Den nya boken är bättre än avslutningen på serien om elementen som, precis som Fors, kändes lite trött.

Det här är en bladvändare som fångar, det är inget snack om saken. Kallentoft visar att han fortfarande är grym på cliffhangers och flörtandet inför nästa bok gör att man längtar till andra delen i den här serien.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 17 januari 2018

Artiklar från 10 januari 2018

Artiklar från 4 januari 2018

Artiklar från 23 december 2017

Artiklar från 20 december 2017

Artiklar från 6 december 2017

Artiklar från 29 november 2017

Artiklar från 22 november 2017

Artiklar från 15 november 2017

Artiklar från 8 november 2017

Artiklar från 1 november 2017

Artiklar från 25 oktober 2017

Artiklar från 18 oktober 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen