Långfredagens påskfirande i Tjamstabackarna

Med ett väldigt varierande väder och härligt före i backen samlades både malåbor och turister i Tjamstabackarna under Långfredagen för att fira påsk.

Lätt snöfall, blandat med sol om vart annat prydde början på påskhelgen i Malå. Många besökare kom till Tjamstabackarna för att åka slalom, grilla korv och umgås med nära och kära. En trevlig långfredag med lite tävlingar för alla åldrar hölls också titt som tätt under dagen. Tävlingar kommer att hållas under hela påskhelgen enda fram till annandag påsk.

Syskonen Jossan, 11 år, Beteil, 13 år och Rosa nio år från Burträsk var och åkte slalom i backen under dagen. De har bott i Malå och Adak tidigare och kände för att komma tillbaka och hälsa på igen under påskhelgen och bor nu på campingen tillsammans med deras fostermamma.

– Vi är här för att träna på att åka slalom, säger Beteil och fortsätter:

– Speciellt jag, eftersom det är första gången som jag åker slalom.

De tycker att backen är bra i Malå och de bedömer föret som perfekt.

– Backen här i Malå är bättre än backen i Bygdsiljum tycker jag, säger Jossan.

Även en liten påskkärring hade mellanlandat i Malå på sin färd till blåkulla, och gick runt bland besökarna och bjöd på godis, vilket var mycket uppskattat bland alla de åkande.

I ett vindskydd hittade man Birgitta Widmark och den före detta Rentjärnsbon Germund Renström som var och hälsade på i Malå över påsk. De bor nu i Gräsmyr som ligger i Nordmalings kommun.

– Vi har firat påsk här i Malå nästan varje år kontinuerligt  med våran husvagn, säger Germund

Med sig hade de deras 18 åriga katt som låg och myste i husvagnen på campingen. De tänker stanna här över hela påskhelgen.

– Senare kommer det några från släkten och hälsar på, vilket är väldigt trevligt att man kan ses såhär över påsken, säger Birgitta.

För de som är sugna på att leta påskägg så har påskharen gömt ägg någonstans i backen varje dag, och som belöning för att man letat reda på äggen så får man ett fint pris.

Linn Fjellner

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 14 december 2017

Artiklar från 13 december 2017

Artiklar från 11 december 2017

Artiklar från 10 december 2017

Artiklar från 9 december 2017

Artiklar från 8 december 2017

Artiklar från 7 december 2017

Artiklar från 6 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen