Mitt i Mello-bubblan

Detta är en krönika. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning.

Kommer Loreen gå vidare? Finns det någon som kan hota Wiktoria? Och vad kommer egentligen David Lindgren hitta på? Inför kvällens glitterurladdning finns många funderingar, men som Mello-bevakande journalist tillkommer en del frågor på den listan.

För att vara någon som hänger i kulisserna, ständigt sneglande mot scenen samtidigt som du ska liverapportera om Axel Schylströms fågelskjorta är minst sagt speciellt. Det är som att kastas in i en torktumlare, en torktumlare full av höga klackar och ibland odräglig, och luddig, kvällspress.

Den här veckan har innehållit allt från att livesända från en iskall röd matta till att mingla med Sara Varga. Tillvaron har kantats av den ena ytterligheten efter den andra, det är täckbyxor, att trycka i sig en sunkig hamburgare i pressrummet men det är också glitterklänning och att kramas med Loreen.

När en sitter hemma i tv-soffan är det nästan omöjligt att föreställa sig vilken produktion det handlar om. Det är ljussättare som hissas upp i luften, pressansvariga som fixar fika, och logevakter utanför artisternas dörrar. Och förutom de som arbetar med det faktiska tv-programmet så finns ju också vi, de dussintals journalisterna som trängs i ett konferensrum med fördragna gardiner och slåss om den sista bananen.

Förutom en hel del insikter kring hur det ser ut bakom kulisserna så tillkommer även många bekräftade fördomar om storstadsmedia. Ja, det stämmer att vissa kvällspress-snubbar helt skamlöst tränger sig före kön till artistintervjuerna, att vissa inte hälsar på en simpel kulturredaktör som råkar sitta på en redaktion norr om Stockholm. Ja, det stämmer att många älskar att exotifiera Skellefteå, att de är alldeles för lite klädda och inte har några som helst problem med att ta lite för mycket plats.

Vilka som går vidare vet bara schlagergudarna men något som är säkert är iallafall att på söndagskvällen, då kommer en handfull Norran-reportrar att sova gott. Något som också är säkert är att ikväll, då smäller det på riktigt. Vi vässar armbågarna så skarpa att ingen kvällstidning ska komma förbi.

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 14 december 2017

Artiklar från 13 december 2017

Artiklar från 10 december 2017

Artiklar från 8 december 2017

Artiklar från 7 december 2017

Artiklar från 6 december 2017

Artiklar från 5 december 2017

Artiklar från 3 december 2017

Artiklar från 1 december 2017

Artiklar från 30 november 2017

Artiklar från 29 november 2017

Artiklar från 28 november 2017

Artiklar från 26 november 2017

Artiklar från 24 november 2017

Artiklar från 23 november 2017

Artiklar från 22 november 2017

Artiklar från 21 november 2017

Artiklar från 19 november 2017

Artiklar från 16 november 2017

Artiklar från 15 november 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen