Motiverat med ny konsol?

Detta är en krönika. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning.

När du läser det här har Nintendo Switch varit ute på marknaden i tre dygn och är (högst troligt) slutsåld hos de flesta återförsäljare. Intresset för Nintendos smygsexiga hybridkonsol har varit extremt högt och förhandsbokningarna har duggat tätare än Trumps utbrott på Twitter och alla Mello-nyheter tillsammans. Själv velade jag in i det sista om huruvida jag skulle hänga på låset till elektronikbutiken på fredagsmorgonen eller inte.

48 timmar innan premiären var jag strikt inställd på att vänta. Sedan började Switch-recensionerna trilla in och bruset på sociala medier att skruvas upp. Plötsligt såg jag Switch överallt. Det plingade till i mobilen: Blir det Zelda på fredag? En bekant frågade: Ska du med till Elgiganten? Det finns obokade exemplar, först till kvarn! Min gamla rumskompis proklamerade, svettig, högröd i ansiktet: Jag hämtar ut min på lunch, sedan blir det gaming hela helgen!

Det är något speciellt med konsolpremiärer. Atmosfären, spänningen. Förväntningarna som byggs upp dagarna innan är lika förföriska för sinnet som farliga för plånboken. Det är lätt att ryckas med. Jag tackade ja till att köa utanför elektronikbutiken, sedan ångrade jag mig, sedan ångrade jag att jag ångrat mig, sedan ångrade jag att jag ångrade mig över att jag ångrat mig första gången.

I slutändan blev det inget premiärköp. Jag lyckades hitta tillbaka och hålla fast vid min ursprungstanke: Att vänta tills konsolen funnits ute ett tag. Hur sexig hårdvaran än är kan jag inte motivera mig själv att sluska ut 4000 riksdaler när det bara finns en enda riktigt intressant premiärtitel att roa sig med. Bättre då att vänta och låta Nintendo fylla på sitt spelbibliotek och släppa hårdvaru-uppdateringar mot barnsjukdomar som tenderar att följa med nya konsoler. Jag köpte ”Night in the woods” istället, för 150 kronor – ett indielir om deprimerade katter som ingen i umgängeskretsen hade hört talas om.

Carl Brännström

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 18 januari 2018

Artiklar från 17 januari 2018

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 14 januari 2018

Artiklar från 12 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Artiklar från 10 januari 2018

Artiklar från 9 januari 2018

Artiklar från 7 januari 2018

Artiklar från 4 januari 2018

Artiklar från 3 januari 2018

Artiklar från 29 december 2017

Artiklar från 26 december 2017

Artiklar från 22 december 2017

Artiklar från 21 december 2017

Artiklar från 20 december 2017

Artiklar från 19 december 2017

Artiklar från 17 december 2017

Artiklar från 14 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen