Kritiserad biljettsajt hackad

Biljettsajten Biljett Nu har hackats och omkring 200 000 av sidans användares inloggningsuppgifter har gjorts tillgängliga på nätet, skriver Aftonbladet. Det betyder att obehöriga kan logga in på användarnas konton och bland annat se personuppgifter och beställningshistorik.(TT)

2016-09-29 14:52

Biljettsajten Biljett Nu har hackats och omkring 200 000 av sidans användares inloggningsuppgifter har gjorts tillgängliga på nätet, skriver Aftonbladet.

Det betyder att obehöriga kan logga in på användarnas konton och bland annat se personuppgifter och beställningshistorik. Det är dock oklart om det går att köpa biljetter.

Sajtens vd Sajeel Iqbal säger till tidningen att man utreder uppgifterna.

Sajten hette tidigare biljett.nu och var en av de största aktörerna på marknaden för internetförsäljningen av andrahandsbiljetter. I fjol gick bolaget i konkurs men återuppstod under namnet biljettnu.se.

Tidigare i veckan rapporterade SVT om att Konsumentverket är mycket kritiskt till bolagets verksamhet. Bland annat anser myndigheten att det finns en risk att kunder vilseleds eftersom det inte tydligt framgår att biljetterna säljs i andra hand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!