En flotte tillbaka i sommar

Snart. Om ungefär fyra månader kommer snön att vara borta och Sofia Andersson Lundbergs flotte kommer guppa i älven. Foto: Maria Wallin.
Eric Gadd. Foto: Christine Olsson / TT
Loreen. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Miss Li. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
Sandra Cavazza. Foto: Pressbild

Förra året var det premiär för succén En flotte – och nu är det klart att Skellefteborna även i sommar kommer få njuta av livemusik från en flotte i älven. Inga mindre än Loreen, Miss Li, Eric Gadd och nykomlingen Sandro Cavazza är bokade.

I juli förra året var det dags. Varje tisdag månaden ut fylldes älvkanten till bredden av Skelleftebor och artister som Petter, Amanda Bergman, Weeping willows och Titiyo. Det var första gången En flotte intog Skellefteå, en satsning som lockade runt 40 000 besökare.

Vi är väldigt tacksamma och det känns otroligt kul. Sen får vi hoppas att det går bra i sommar också men det är inget man ska ta för givet.

Nu är det klart att En flotte kommer tillbaka. Fjärde juli tar flotten återigen plats i älven utanför Brygg club och café.

– Det känns otroligt bra, jag är väldigt peppad. Och det känns som att Skellefteå också är det, säger Sofia Andersson Lundberg, eldsjälen bakom arrangemanget.

Så vilka kommer egentligen att tonsätta sommar-Skellefteå fyra tisdagar i juli? Först ut är Sandro Cavazza, den artist som kanske är i störst behov av presentation för gemene person. Artisten är relativt okänd, men hans röst har de flesta hört. Han sjunger nämligen på flera av världsstjärnan Aviciis låtar.

– Lost frequencies ”Beautiful life” där Sandro sjunger har till exempel 51 miljoner lyssningar på Spotify. Vi är väldigt stolta över den här bokningen, här visar vi att vi ligger i framkant och utvecklar konceptet, säger Sofia Andersson Lundberg.

Elfte juli står istället ett välkänt namn på flotten – Loreen. Eurovisiondrottningen återvänder till Skellefteå nästan ett halvår efter deltagandet i Melodifestivalens fjärde deltävling.

– När vi påbörjade arbetet med att boka artister till En flotte så visste jag att jag ville ha med Loreen. Hon är en världsartist som kommer locka både unga och gamla, samtidigt som hon har ett väldigt starkt budskap.

De två återstående spelningarna bjuder på en 30-årsjubilar och en som precis släppt ny singel; Eric Gadd och Miss Li.

– Det är fyra extremt olika och fantastiska artister. För oss har fokus legat på att hitta en bredd, att det ska finnas något för alla och samtidigt bjuda på överraskningar och nytänk. Vi är jättenöjda, säger Sofia Andersson Lundberg.

Efter succépremiären har konceptet En flotte spridit sig. Artisten Petter refererar ofta till sin konsert, satsningen nominerades i Placebrander of the year och i Karlskoga startar till sommaren arrangemanget På flotten med inspiration från Skellefteå.

– Vi är väldigt tacksamma och det känns otroligt kul att så många vill hjälpa till. Sen får vi hoppas att det går bra i sommar också men det är inget man ska ta för givet.

Precis som i fjol blir alla konserter gratis, tack vare sponsorer.

– Det är viktigt att visa att vi kan göra bra evenemang, som inte utesluter någon. En flotte, och liknande arrangemang, gynnar hela stan då det öppnar möjligheter för alla aktörer. Precis som Kulturhuset kommer att göra, säger Sofia Andersson Lundberg.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 23 februari 2018

Artiklar från 22 februari 2018

Artiklar från 21 februari 2018

Artiklar från 20 februari 2018

Artiklar från 19 februari 2018

Artiklar från 18 februari 2018

Artiklar från 16 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen