”Idol”-Magnus blir personlig

Förra veckan kallades Magnus Schönberg för "Ove i 'Solsidan' på firmafest" av "Idol"-juryn. I fredagens final ska han vända på steken med en låt som speglar hans egen livsresa. Det kommer nog att bli rätt laddat, säger han.

”Idol”-deltagaren Magnus Schönberg har gått igenom en tuff period. I början av förra året separerade han från sin flickvän och lever nu som ensam pappa till 4-åriga dottern Jolie.

– Mitt självförtroende fick sig en törn under början av 2016, så det har tagit ett tag att ta sig tillbaka till glada och spralliga Party-Mange, säger han.

Just därför kändes det som ett slag i magen när hans tolkning av discodängan ”Blame it on the boogie” kallades för ”Ove i ‘Solsidan’ på firmafest” av jurymedlemmen Alexander Kronlund. 29-årige Magnus Schönberg, som tillhör det äldre gardet i startfältet, tänker dock vända på belackarnas åsikter med en låt som kommer att kännas lite extra.

”Mercy” blir personlig

I fredagens final är temat ”Det här är jag”, där deltagarna får välja en låt de tycker representerar dem. Magnus Schönberg ska sjunga ”Mercy” av Shawn Mendes. Texten speglar hans egen resa och tuffa tid, förklarar han.

– Jag får berätta storyn om kanske inte den jag var, utan den jag har blivit. Det är en låt som ger utrymme för att visa min sångkapacitet, så tajmingen kunde inte ha varit bättre.

Dottern får dispens

Under ”Idol”-resan har familjen haft en stor roll. Magnus Schönbergs mamma följde med till hans audition och lade till och med in ett gott ord för honom framför juryn.

– Det var inte min idé att skicka mamma in till juryn, utan det var Pär (Lernström) och produktionen som ryckte med henne. Men morsan tyckte att det var skitkul.

Den största inspirationskällan är förstås dottern. Förra veckan fick TV4 tänja på 7-årsgränsen de har för att få sitta i publiken, och lät Jolie se sin pappa sjunga. På fredag blir det en ny uppesittarkväll för 4-åringen.

– Hon säger att hon är superstolt. Det är ju delvis för henne jag gör det här.

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 18 januari 2018

Artiklar från 17 januari 2018

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 15 januari 2018

Artiklar från 14 januari 2018

Artiklar från 13 januari 2018

Artiklar från 12 januari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen