Därför kommer ”Idol” till Skellefteå: ”Vi hoppas att hela Norrland sluter upp”

Vinnaren 2016. Förra årets vinnare i Idol, Liam Cacatian Thomassen. Nu ska Idoljuryn sålla fram dem som ska tävla i höst. Foto: Maja Suslin/TT.

Det var tio år sedan sist. Nu återvänder TV4:s flaggskepp ”Idol” till Skellefteå för att vaska regionen på blivande popstjärnor. ”Vi hoppas att hela Norrland sluter upp och framförallt att det kommer någon dold Skelleftetalang som ingen kände till”, säger artistansvariga Elin Sabelström.

Till hösten är det dags för tv-programmets 13:e säsong och i april åker produktionen ut i landet på ännu en auditionturné. Elin Sabelström, som ursprungligen kommer från Byske, är en av anledningarna till att juryn stannar till just här.

– Jag sitter med i redaktionen och jag föreslår alltid att vi ska åka högt upp. Ofta stannar vi i Sundsvall, men för mig är det inte riktigt Norrland och det finns många duktiga vid Norrlandskusten. Vi är ett program för alla och då vill vi komma ut till hela Sverige.

Den 9 april kommer tv-succén att hålla en audition i Folkparken, samma plats som programmet besökte sist, då Carolina Gynning och Carina Berg ledde programmet.

– Vi har tittat på många lokaler, man behöver både en stor lokal och ganska högt i tak för våran rigg, så det var mest på grund av det som vi valde Folkparken, säger Elin Sabelström.

Men redan i övermorgon, den 1 mars, kan du möta ”Idol”-redaktionen i Skellefteå. Då kommer Elin Sabelström och sångcoachen Susanne Bertlin till Anderstorpsgymnasiet, Citykompaniet och Pansalen i The Great Northern för att svara på frågor kring programmet och ge alla som vill en chans att sjunga eller tipsa om en kompis som borde vara med.

– Vi vill hitta de här duschsångarna som inte tror att de är så bra men faktiskt är riktigt duktiga, säger Elin Sabelström och tillägger.

– Vi vill peppa alla och kanske är det lättare att komma och försjunga för oss, det kan vara ett litet mindre steg än att komma och ställa sig framför juryn direkt.

Även i år är det Pär Lernström som leder programmet, men om det blir Fredrik Kempe, Nikki Amini och Quincy Delight Jones III som återigen utgör juryn är inte helt klart.

–  TV4 håller på att förhandla med juryn just nu. Det kommer också lite överraskningar, men inget som jag kan prata om nu, säger Elin Sabelström.

Förutom Skellefteå kommer Göteborg, Malmö, Stockholm och Jönköping att besökas under vårens turné och naturligtvis hoppas programmet upptäcka nya guldkorn och blivande stjärnor.

Långköraren ”Idol” sändes för första gången 2004 och har startat karriärer för många svenska artister, däribland Darin, Danny Saucedo, Måns Zelmerlöw, Amanda Jenssen och Agnes Carlsson. Även schlageraktuella Loreen, Axel Schylström och Alice Svensson har deltagit i programmet.

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 15 januari 2018

Artiklar från 14 januari 2018

Artiklar från 13 januari 2018

Artiklar från 12 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Artiklar från 10 januari 2018

Artiklar från 9 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 7 januari 2018

Artiklar från 5 januari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen