Han blir lyssnarnas sommarvärd

Det blir Kungälvsbon Tommy Ivarsson blir lyssnarnas sommarvärd i ”Sommar i P1” i år. Den 19 juli berättar han om hur han förlorade sin yngste son Jonathan, som fick diagnosen lungfibros och dog 2015.

”I mitt sommarprogram vill jag framförallt inspirera och uppmuntra andra män och pappor att våga berätta hur de har det. Att prata och vara öppen har hjälpt mig när jag haft det som jobbigast. Men jag vill också rikta mig till alla föräldrar som har barn med någon form av utmaning eller särskilda behov”, säger Tommy Ivarsson i ett pressmeddelande.

Sedan 2007 har lyssnarna kunnat rösta fram sin favorit från ett urval som gjorts av ”Sommar”-redaktionen, och i år har det enligt Sveriges Radio kommit in rekordmånga röster på finalisterna.

– Engagemanget för Lyssnarnas Sommar har aldrig varit så stort som i år och det är väldigt många som har spridit Tommy Ivarssons bidrag vidare på sociala medier. Det visar att det finns ett behov hos publiken att lyssna på starka livsberättelser. Och höra om hur man kanske trots allt kan gå vidare i livet, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1, i ett pressmeddelande. 

”Sommar i P1” har premiär den 24 juni och sänds fram till den 20 augusti.

Om  en vecka, den 14 juni, presenteras de övriga sommarvärdarna.

Mer från Nöje & Kultur

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen