Gör julshow istället för nyårsrevy: ”Det känns jättespännande”

Thomas Löfgren, Mats Bohman och Bengt Öhman. Arkivbild: Mattias Sjöstedt.

Den som längtar efter Henry, Gunder och Slip-Sten kan börja räkna ner. Och i år dyker de upp snarare än du tror då det blir en julshow istället för en nyårsrevy.

Efter några års uppehåll gjorde delar av Lövångersrevyn comeback vintern 2016 och de senaste två åren har det blivit två revyer och en matfest i Svarttjärn.

Även det kommande nyåret hade de bokat Nordanå för att ge Skellefteborna en rolig inledning på året, men då kom en semesterresa emellan.

– Bengt Öhman ska åka utomlands och då var vi tvungna att lägga upp planeringen på ett annat sätt. Jag och Bengt är som ler och långhalm i de här sammanhangen och jag kände att det skulle bli svårt att sätta upp en stor produktion och inte ha fullt engagemang från Bengt, säger Mats Bohman.

Stora scenen på Nordanåteatern byts därför ut mot restaurangen Verandan på Stadshotellet.

– Istället för en enkel middagsunderhållning så satsar vi på en julshow. Det blir en helt ny föreställning på ett nytt sätt och i en ny miljö, det känns jättespännande och roligt, säger Mats Bohman.

Det blir tio föreställningar av ”Jul i Svarttjärn” och showen, som spelas i samband med julbordet, kommer delas upp i tre pass.

Publikfavoriter som Henry, Gunder och Slip-Sten dyker givetvis upp, men det blir också en del nyheter.

– Just nu planerar vi att spegla aktualiteter i Skellefteå och världen på ett nytt sätt – som en talkshow – där det kommer fram nya figurer, säger Mats Bohman.

Med på scenen är också bandet Diamonds & Pearls bestående av Katarina Granlund, Linda Grenholm och Madde Kovacs samt Åsa Granlund Jonsson, som enligt Mats Bohman blir kittet mellan bandet och showen.

– Vi har längtat efter att spela med ett liveband igen och vi tror att det här kommer bli jättebra. Det är ingen ny företeelse för oss att spela på en krog, men att sätta upp en helt ny show som är specialanpassad för aktualiteter är nytt.

Biljetterna till ”Jul i Svarttjärn” släpps om två veckor.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 18 januari 2018

Artiklar från 17 januari 2018

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 15 januari 2018

Artiklar från 14 januari 2018

Artiklar från 13 januari 2018

Artiklar från 12 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen