Första pridefestivalen i arabvärlden

Libanon står denna vecka som första landet i arabvärlden värd för en pridefestival. Öppningsceremonin fick dock ställas in sedan islamister hotat med våld. Frivilligorganisationen Pride Libanon skulle ha stått värd för en kulturell tillställning i söndags som en start på hela prideveckan.(TT)

Libanon står denna vecka som första landet i arabvärlden värd för en pridefestival. Öppningsceremonin fick dock ställas in sedan islamister hotat med våld.

Frivilligorganisationen Pride Libanon skulle ha stått värd för en kulturell tillställning i söndags som en start på hela prideveckan. Men i sista stund bestämde man sig för att lägga ner projektet efter hot från en salafistisk grupp.

Rörelsen för gayrättigheter har stadigt vuxit i huvudstaden Beirut, men homosexuella akter är fortfarande straffbara med upp till ett års fängelse.

Bertho Makso, chefen Pride Libanon, säger att veckan utgör en vattendelare i livet för personer som är homosexuella, bisexuella och transpersoner trots hot om våld och visst lokalt motstånd.

– Det är verkligen förbluffande. Det är en stor bedrift. Det är en större exponering, säger Makso till Reuters.

Taggar:

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 25 juni 2017

Artiklar från 22 juni 2017

Artiklar från 21 juni 2017

Artiklar från 20 juni 2017

Artiklar från 19 juni 2017

Artiklar från 18 juni 2017

Artiklar från 17 juni 2017

Artiklar från 16 juni 2017

Artiklar från 15 juni 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen