Winslet i en underbar rolltolkning

Notera att denna artikel är från 2017
Kate Winslet

Norrans recensent sammanfattar filmåret 2016 på Skellefteås biografer. Han är fortfarande lika lycklig över att ha fått se ”The Dressmaker” med en alldeles underbar Kate Winslet i huvudrollen.

Årets film

The Dressmaker: Handlar om sömmerskan Tilly Dunnage som återvänder till sin hemstad mitt i den australiska vildmarken. Det är en produktion med en fantastisk scenografi. Men det är personbeskrivningarna som lever kvar i minnet. Kate Winslet gör Tilly Dunnage till en kvinna som vägrat att acceptera sitt öde. Hon tar strid både mot dem som terroriserade henne som barn och de som fortfarande hatar henne. Visserligen en tragisk berättelse men samtidigt finns en absurd humor som lättar upp.

Årets mamma

Room: Brie Larson fick en Oscar för sin insats som mamman och det tycker jag är fullt välförtjänt. Hon inte bara får fram de yttre känslorna hos en mor som kidnappats med sitt barn. Hon lyckas också skapa förståelse för det helvete som drabbar henne inombords. Jag är också närmast kär i Jacob Tremblay som spelar lilla Jack. Han är så, så frågvis och så duktig att jag bara sitter och vill krama den lilla gossen.

Årets kärleksfullaste

Livet efter dig: Emilia Clarke känner många igen som Daenerys Targaryen i ”Games of Thrones”. Där är hon en tuff och självständig kvinna på jakt efter makt. Här handlar det om något så ovanligt i dessa tider som en person med ett stort hjärta. En god människa helt enkelt. Hon får tjänst som personlig assistent åt en förlamad patient. Hon sprider kärlek omkring sig på ett sätt som berör ditt innersta.

Årets roligaste

Hitta Doris: Doris är en förvirrad kirurgfisk som har stora problem med närminnet. Men samtidigt en härlig förmåga att se lösningar istället för problem. En sådan där optimistisk figur som bara sprider glädje omkring sig. Nu har Doris fått sin alldeles egna film och charmen finnsmed hela tiden.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 2 februari 2018

Artiklar från 26 januari 2018

Artiklar från 25 januari 2018

Artiklar från 19 januari 2018

Artiklar från 5 januari 2018

Artiklar från 3 januari 2018

Artiklar från 23 december 2017

Artiklar från 22 december 2017

Artiklar från 13 december 2017

Artiklar från 8 december 2017

Artiklar från 1 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen