Nicklas är en av personerna bakom succéfilmen

Notera att denna artikel är från 2016
Nicklas Wikström Nicastro.

Den vresige Ove går minst sagt hem i stugorna. Boken blev en succé och likaså teaterföreställningen och nu senast filmen som snart lockat en miljon biobesökare. Bakom filmatiseringen står bland annat Nicklas Wikström Nicastro, född och uppvuxen i Skellefteå.

Under julhelgerna fick filmen med samma namn som boken biopremiär och den har redan nått stora framgångar. Filmen har chans att vinna sju priser vid årets Guldbaggen varav ett är Biopublikens pris som den ena producenten, Nicklas Wikström Nicastro, anser är det finaste. Han är även personligen nominerad i kategorin ”Bästa film”.

– Det känns fantastiskt att filmen fått så bra mottagande för det är ju det som driver en, säger han och tillägger:

– Svensk film har rent generellt sett svårt att locka publik, men jag hoppas att vi i branschen kan bättra oss. För vi har bara oss själva att skylla och jag vill vara med i den ändringen. Himlen är målet!

Att filmatisera en populär bok är en utmanande uppgift då fantasterna förväntar sig att få detaljer ska skilja sig från boken. Men Nicklas Nicastro Wikström menar att filmatiseringar måste få ha frihet.

– För att göra en bra adaption måste man vara beredd på att göra om och att göra det till sin grej, säger han.

När Nicklas Wikström Nicastro var 21 år flyttade han från Skellefteå till Stockholm. Efter att ha studerat vid Edelviks teaterlinje valde han att fortsätta med teater parallellt med universitetsstudier i bland annat psykologi och filmvetenskap.

Efter några år, och en civilekonomexamen senare, insåg Nicklas Wikström Nicastro att han ville jobba med film. En bransch han menar är öppen för alla oavsett tidigare erfarenheter då den är lärlingsuppbyggd.

– Filmbranschen är bra på det sättet att du kan jobba dig upp. Först får du koka kaffe, sedan köra bilar och den tredje gången vara produktionsassistent, säger han.

Sedan fem år tillbaka har Nicklas Wikström Nicastro varit tillsvidareanställd på produktionsbolaget Tre Vänner där även hans bror Fredrik Wikström Nicastro (har bland annat producerat ”Snabba cash”-filmerna) jobbar.

– Men det finns ingen rivalitet mellan oss. Vi jobbar ihop så pass tight och stöttar varandra. Fast det kanske kan ändras, du får fråga igen om tio år hur vår relation är, säger Nicklas Wikström Nicastro och skrattar.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 23 februari 2018

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 2 februari 2018

Artiklar från 26 januari 2018

Artiklar från 25 januari 2018

Artiklar från 19 januari 2018

Artiklar från 5 januari 2018

Artiklar från 3 januari 2018

Artiklar från 23 december 2017

Artiklar från 22 december 2017

Artiklar från 13 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen