David Lindgren rockar loss hemma på gågatan

Hemmaplan. David Lindgrens öppningsnummer handlar om att han är på hemmaplan. Här dansar han fram med Skellefteborna på gågatan. Foto: Jeanette Lövgren.
Rutinerad. Åsa Lindström Öberg var med som statist även på måndagen när inspelningen spelade in skoteråkning. Foto: Jeanette Lövgren.
Värmde upp. Lova Myrgren och Cornelia Nygren värmde upp till tonerna av Justin Timberlake i fontänen innan inspelningen. Foto: Jeanette Lövgren.
Pappas trygga famn. Under en paus i inspelningen lyfte pappa David upp dottern Ella för att hälsa på en av aporna. Ella var dock lite skeptisk till mötet. Foto: Jeanette Lövgren.
Gillar melodifestivalen. Sardor Sokolov och Andrei Ghennadievich kommer från Ryssland, men har nyligen fått uppehållstillstånd i Sverige. De gläds åt att Melodifestivalen kommit till Skellefteå. Foto: Jeanette Lövgren.
Statister. Iris Nyström, 2,5 år, sitter på pappa Joakims axlar vid inspelningen. Foto: Jeanette Lövgren.

När tittarna bänkar sig framför teven på lördag för att se den fjärde och sista delfinalen i Melodifestivalen kommer de inte att kunna undgå var den håller till. Ersmarkssonen spelar just nu in en öppningsvideo som visar olika delar av Skellefteå.

På tisdagen rockade han, tillsammans med ett femtiotal statister, längs med gågatan till tonerna av en nyskriven låt på temat Skellefteå.

– ”Ja, det här är mina hemkvarter”, är en av raderna som David sjunger men han nämner också statyn på torget , buremålet och svandammen.

– Det blir ju en bra reklamfilm för Skellefteå, förhoppningsvis. Sen så klart så driver man ju med den nasala dialekten, men det är ju sådant som bara är roligt tycker jag, berättar David.

Mycket tid

Tanken är att hela öppningsvideon ska leda David upp till arenan där tävlingen direktsänds ifrån på lördag. Och han lovar något utöver det vanliga.

– I vanliga fall åker vi till städerna på onsdag och nu åkte vi på måndag morgon, så vi lägger ner ganska mycket tid så det känns som att vi gör det bästa vi kan för att det ska bli en bra öppning.

Några som hamnade mitt i inspelningen var Joakim Nyström och 2,5-åriga dottern Iris.

– Vi skulle egentligen till optikern, men när vi såg det här så stannade vi till och tänkte att vi kunde vara med en stund, säger Joakim som just lyft ner dottern Iris från sina axlar.

Aporna

Iris pinnar direkt iväg till den stora folkmassan, men hon verkar inte imponerad av den numera kända hemmasonen David Lindgren.

– Nej, det är aporna hon är imponerad av. Hade det inte varit för dem så hade vi nog redan varit hos optikerna, skrattar Joakim innan han gör sig redo igen för en omtagning av dansscenen.

Två som gick längs fram och flankerade David var Agnes Rydén och Nora Nyberg.

– Det var häftigt. Jag trodde det skulle känns konstigt, men det kändes som normalt, summerade Nora Nyberg.

Varför valde ni att komma hit?

– Ett: vi ville slippa skolan och två: det är roligt att träffa artister.

På lördag kommer slutresultatet att kunna ses av miljoner tv-tittare.

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nöje & Kultur

Artiklar från 20 februari 2018

Artiklar från 19 februari 2018

Artiklar från 18 februari 2018

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 13 februari 2018

Artiklar från 11 februari 2018

Artiklar från 10 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen