Tävlingen är avslutad: Här är ”Byskevanten”

Det var i början av mars som Susanne Jacobsson, som driver Byskebutiken Hemmafröjd inredning och inspiration, bestämde sig för att starta den kreativa tävlingen att utse ”Byskevanten”.

Nu har två vinnare korats, bland 23 unika och kreativa bidrag.

Det blev vante nummer 21, skapade av Björg Pettersson i Hedfors, som vann juryns hjärtan. På Valborgsmässoafton presenterades vinnarbidraget med motiveringen ”De håller hög kvalitet, är välstuckna med snyggt färgval, bra känsla och ett motiv med Bysketouch. Väl avvägd Byskesymbolik helt enkelt.”

I dagsläget finns inget färdigt mönster på de vinnar-vantarna, eftersom Björg Pettersson skapat vanten utifrån eget huvud. Det finns dock förhoppningar om att det ska gå att ta fram ett mönster framöver.

Folkets favorit blev bidrag nummer 20, som är stickade av Kattis Bäckström i Byske. Folkets favorit är summan av antalet tummar som gillat på Facebook, samt lappar som besökare tyckt med till i butiken.

Mönstret till Kattis vantar finns färdigt, men hon har inte hunnit fundera om hon ska släppa mönstret fritt eller om hon ska sticka på beställning.

Båda vinnarna kommer få garn från Susanne Jacobssons butik.

 

Totalt har 75 personer tyckt till inne i butiken och på Facebook är det 580 tummar som gillat de olika bidragen.

– Jag är positivt överraskad, både när det gäller antalet bidrag och att så många engagerat sig och tyckt till på ett eller annat sätt. Alla bidrag har fallit någon i smaken och därmed också fått en röst, säger Susanne Jacobsson efter tävlingen.

– Varje vantpar är liksom ett konstverk i sig. De är tillverkade i olika tekniker och med olika motiv, dock ett flertal med någon form av lax, fortsätter Susanne Jacobsson.

Förutom vinnarparen, och lovorden över samtliga bidrag, vill Susanne också lyfta bidrag nummer 13, ”Varselvantar”, av femteklassaren Emmelina Hjort.

– Jag är oerhört imponerad över vantskaparen till ”Varselvantar”, som är gjorda i reflexgarn, säger Susanne Jacobsson.

 

Samtliga 23 bidrag finns att se här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Livsstil

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen