Tips på sylt av vinbär

Notera att denna artikel är från 2014

Sylt av vinbär blir syrlig och passar bra till ost och kex. Här är ett recept vi fått av Helena Moen.

2 kg rensade vinbär

2 kg socker

2 cm finriven färsk ingefära eller 1 tsk vaniljpulver

Koka bär, socker och eventuellt ingefära till det tjocknar. Häll upp på steriliserade, varma glasburkar.

Låt svalna med locket neråt. Efteråt kan du kolla om metallocket sugits in. Då vet du att ingen luft kommer in och att sylten håller längre.

Äppeldricka:

Skär äpplen i fjärdedelar och koka i saftmaja.

Frys in osötad i plastflaskor, direkt från slangen! Läskande och gott!

Äppelmos:

Passera äpplena du just kokade i saftmajan, söta om du vill och frys in i plastpåsar.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Livsstil

Artiklar från 13 januari 2018

Artiklar från 12 januari 2018

Artiklar från 5 januari 2018

Artiklar från 30 december 2017

Artiklar från 29 december 2017

Artiklar från 23 december 2017

Artiklar från 22 december 2017

Artiklar från 15 december 2017

Artiklar från 9 december 2017

Artiklar från 8 december 2017

Artiklar från 2 december 2017

Artiklar från 26 november 2017

Artiklar från 24 november 2017

Artiklar från 18 november 2017

Artiklar från 17 november 2017

Artiklar från 11 november 2017

Artiklar från 10 november 2017

Artiklar från 3 november 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen