Tips på sylt av vinbär

Notera att denna artikel är från 2014

Sylt av vinbär blir syrlig och passar bra till ost och kex. Här är ett recept vi fått av Helena Moen.

2 kg rensade vinbär

2 kg socker

2 cm finriven färsk ingefära eller 1 tsk vaniljpulver

Koka bär, socker och eventuellt ingefära till det tjocknar. Häll upp på steriliserade, varma glasburkar.

Låt svalna med locket neråt. Efteråt kan du kolla om metallocket sugits in. Då vet du att ingen luft kommer in och att sylten håller längre.

Äppeldricka:

Skär äpplen i fjärdedelar och koka i saftmaja.

Frys in osötad i plastflaskor, direkt från slangen! Läskande och gott!

Äppelmos:

Passera äpplena du just kokade i saftmajan, söta om du vill och frys in i plastpåsar.

 

Mer från Livsstil

Artiklar från 21 oktober 2017

Artiklar från 20 oktober 2017

Artiklar från 14 oktober 2017

Artiklar från 13 oktober 2017

Artiklar från 7 oktober 2017

Artiklar från 6 oktober 2017

Artiklar från 30 september 2017

Artiklar från 29 september 2017

Artiklar från 23 september 2017

Artiklar från 22 september 2017

Artiklar från 16 september 2017

Artiklar från 15 september 2017

Artiklar från 9 september 2017

Artiklar från 8 september 2017

Artiklar från 2 september 2017

Artiklar från 1 september 2017

Artiklar från 4 augusti 2017

Artiklar från 29 juli 2017

Artiklar från 28 juli 2017

Artiklar från 24 juli 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen