Tips på sylt av vinbär

Notera att denna artikel är från 2014

Sylt av vinbär blir syrlig och passar bra till ost och kex. Här är ett recept vi fått av Helena Moen.

2 kg rensade vinbär

2 kg socker

2 cm finriven färsk ingefära eller 1 tsk vaniljpulver

Koka bär, socker och eventuellt ingefära till det tjocknar. Häll upp på steriliserade, varma glasburkar.

Låt svalna med locket neråt. Efteråt kan du kolla om metallocket sugits in. Då vet du att ingen luft kommer in och att sylten håller längre.

Äppeldricka:

Skär äpplen i fjärdedelar och koka i saftmaja.

Frys in osötad i plastflaskor, direkt från slangen! Läskande och gott!

Äppelmos:

Passera äpplena du just kokade i saftmajan, söta om du vill och frys in i plastpåsar.

 

Mer från Livsstil

Artiklar från 20 juni 2017

Artiklar från 19 juni 2017

Artiklar från 17 juni 2017

Artiklar från 16 juni 2017

Artiklar från 14 juni 2017

Artiklar från 10 juni 2017

Artiklar från 9 juni 2017

Artiklar från 3 juni 2017

Artiklar från 2 juni 2017

Artiklar från 26 maj 2017

Artiklar från 20 maj 2017

Artiklar från 19 maj 2017

Artiklar från 13 maj 2017

Artiklar från 12 maj 2017

Artiklar från 6 maj 2017

Artiklar från 5 maj 2017

Artiklar från 29 april 2017

Artiklar från 28 april 2017

Artiklar från 26 april 2017

Artiklar från 22 april 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen