Tips på sylt av vinbär

Notera att denna artikel är från 2014

Sylt av vinbär blir syrlig och passar bra till ost och kex. Här är ett recept vi fått av Helena Moen.

2 kg rensade vinbär

2 kg socker

2 cm finriven färsk ingefära eller 1 tsk vaniljpulver

Koka bär, socker och eventuellt ingefära till det tjocknar. Häll upp på steriliserade, varma glasburkar.

Låt svalna med locket neråt. Efteråt kan du kolla om metallocket sugits in. Då vet du att ingen luft kommer in och att sylten håller längre.

Äppeldricka:

Skär äpplen i fjärdedelar och koka i saftmaja.

Frys in osötad i plastflaskor, direkt från slangen! Läskande och gott!

Äppelmos:

Passera äpplena du just kokade i saftmajan, söta om du vill och frys in i plastpåsar.

 

Mer från Livsstil

Artiklar från 25 mars 2017

Artiklar från 17 mars 2017

Artiklar från 11 mars 2017

Artiklar från 10 mars 2017

Artiklar från 4 mars 2017

Artiklar från 3 mars 2017

Artiklar från 24 februari 2017

Artiklar från 18 februari 2017

Artiklar från 17 februari 2017

Artiklar från 11 februari 2017

Artiklar från 23 september 2016

Artiklar från 22 september 2016

Artiklar från 22 september 2015

Artiklar från 18 juni 2015

Artiklar från 17 juni 2015

Artiklar från 22 maj 2015

Artiklar från 15 april 2015

Artiklar från 15 november 2014

Artiklar från 18 september 2014

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen