Trots att han är uppvuxen bara ett par mil ifrån gränsen till Bayern har han aldrig besökt oktoberfesten i München.
– Det är så mycket folk där då. De ökar till och med hastigheten på rulltrapporna i stan för att det inte ska bli köbildningar, säger han och skrattar.
Varje år har han kunder som efterfrågar mat till oktoberfester. På så sätt håller han traditionen vid liv. Det handlar om att kombinera mat, musik och givetvis öl. I dag finns det många alkoholfria alternativ som man kan servera på sin ölfest.
– Det är viktigt att ha kyckling, fläsklägg, schnitzel och en massa olika typer av bratwurst. Dessutom ska det vara stora ölglas, rutiga skjortor, filthattar och lederhosen, säger han glatt och rättar till ena hängslet på de 25 år gamla läderbyxorna som han bär dagen till ära.
Recept:
Apfelstrudel.
4 portioner
Kavlade smördegsplattor
Fyllning:
1 kg syrliga äpplen
1 dl strösocker
2 tsk mald kanel
1 dl russin
0,5 dl ströbröd
75 g smör
Limeskal
2 msk florsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala äpplena, avlägsna kärnhusen och skär tunna äppelskivor.
Blanda skivorna i en skål med socker, kanel, russin, ströbröd och hackade nötter.
Fräs ihop allt kort med smör.
Lägg ut den kavlade degen på en linneduk.
Pensla ovansidan med smält smör.
Bred ut fyllningen på den ena långsidan och börja rulla ihop en bit i taget. Pensla rullen med smör varefter du rullar den.
Slut ihop båda ändarna och lyft över rullen till en plåt med bakplåtspapper.
Pensla den övre delen av rullen med smör.
Grädda apfelsstrudeln i den nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.
Pudra florsocker över kakan när den svalnat något.
Servera med grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Tillsätt eventuellt 75 g pekannötter eller andra nötter.
Römertopf – kyckling i lerkruka.
1 färsk kyckling
Marinad:
2 msk soja.
4 msk olja.
1 tsk grillkrydda.
1 kryddmått Curry.
1 krm salt.
Svartpeppar och vitlök.
Tvätta, torka av och marinera hela kycklingen ordentligt.
Lägg kycklingen i lerkrukan och sätt in den i ugnen på 175 grader i cirka 2 timmar.
Tips: Lägg gärna i tomat, paprika, vårlök och squash i lergrytan.
Schnitzel.
4 skinkschnitzlar.
Salt, peppar och eventuellt grillkrydda.
1 dl vetemjöl.
2 ägg.
Ströbröd.
Smör och rapsolja.
Lägg en skiva i taget, av skinkschnitzlarna, i en plastpåse på en skärbräda. Banka dem platta med hjälp av en köttklubba eller baksidan på en kastrull.
Salta och peppra varje skiva.
Ta fram tre djupa tallrikar och vispa ägg i den ena, häll ströbröd i den andra och mjöl i den tredje.
Vänd köttskivorna först i mjölet sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Se till att ströbrödet fastnar ordentligt.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör. Stek schnitzlarna på medelvärme på båda sidor tills de har fått en fin stekyta.
Efterstek i ugnen 10-15 min på 125 grader. (Kan även stekas färdiga direkt i pannan).