Stuvad vitkål med köttbullar

Gör så här:

1. Finhacka gul lök. Bryn i lika delar smör och rapsolja och låt den svalna.

2. Blanda löken med köttfärs, ägg och timjan. Justera konsistensen med några matskedar veteströbröd. Salta och peppra. Rulla små köttbullar med fuktade händer och stek dem i lika delar smör och rapsolja.

3. Klyv det färska vitkålshuvudet på mitten och skär bort rotstocken. Strimla och fräs kålen under omrörning i lika delar smör och rapsolja. Slå på grädde och vatten. Låt koka upp och tillsätt en fint hackad eller riven vitlöksklyfta samt majsstärkelse löst i vatten. Låt koka upp. Smaka av med grönsaksbuljong i pulverform och sänk värmen och låt det sjuda i 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar först mot slutet.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Livsstil

Artiklar från 19 januari 2018

Artiklar från 18 januari 2018

Artiklar från 17 januari 2018

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 15 januari 2018

Artiklar från 13 januari 2018

Artiklar från 12 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Artiklar från 10 januari 2018

Artiklar från 9 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 5 januari 2018

Artiklar från 4 januari 2018

Artiklar från 3 januari 2018

Artiklar från 2 januari 2018

Artiklar från 30 december 2017

Artiklar från 29 december 2017

Artiklar från 28 december 2017

Artiklar från 27 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen