Stuvad vitkål med köttbullar

Gör så här:

1. Finhacka gul lök. Bryn i lika delar smör och rapsolja och låt den svalna.

2. Blanda löken med köttfärs, ägg och timjan. Justera konsistensen med några matskedar veteströbröd. Salta och peppra. Rulla små köttbullar med fuktade händer och stek dem i lika delar smör och rapsolja.

3. Klyv det färska vitkålshuvudet på mitten och skär bort rotstocken. Strimla och fräs kålen under omrörning i lika delar smör och rapsolja. Slå på grädde och vatten. Låt koka upp och tillsätt en fint hackad eller riven vitlöksklyfta samt majsstärkelse löst i vatten. Låt koka upp. Smaka av med grönsaksbuljong i pulverform och sänk värmen och låt det sjuda i 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar först mot slutet.

Mer från Livsstil

Artiklar från 21 oktober 2017

Artiklar från 20 oktober 2017

Artiklar från 19 oktober 2017

Artiklar från 18 oktober 2017

Artiklar från 17 oktober 2017

Artiklar från 16 oktober 2017

Artiklar från 14 oktober 2017

Artiklar från 13 oktober 2017

Artiklar från 12 oktober 2017

Artiklar från 11 oktober 2017

Artiklar från 10 oktober 2017

Artiklar från 9 oktober 2017

Artiklar från 7 oktober 2017

Artiklar från 6 oktober 2017

Artiklar från 5 oktober 2017

Artiklar från 4 oktober 2017

Artiklar från 3 oktober 2017

Artiklar från 2 oktober 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen