Kalvstek i gryta

Gör så här:

1. Gnid köttet med salt och peppar och stick in en stektermometer. Skala och dela grytgrönsakerna i bitar.

2. Fräs grönsakshacket med smör i en stekgryta. Lägg i steken och tillsätt vatten så det går upp på halva köttet. Lägg i lagerblad och timjan. Koka upp under lock och sänk värmen så det sjuder. När termometern visar 65-67 grader är steken klar. Lyft upp och linda köttet med folie. Efter 10 minuter kan det skivas upp.

3. Sila av 4 deciliter vätska från grytan i en kastrull. Koka upp tillsammans med grädde. Red med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda sakta i 5 minuter. Smaka av med soja, salt och vitpeppar. Servera med lättkokta grönsaker och kokt potatis.

Mer från Livsstil

Artiklar från 25 april 2017

Artiklar från 24 april 2017

Artiklar från 22 april 2017

Artiklar från 21 april 2017

Artiklar från 20 april 2017

Artiklar från 19 april 2017

Artiklar från 18 april 2017

Artiklar från 15 april 2017

Artiklar från 13 april 2017

Artiklar från 12 april 2017

Artiklar från 11 april 2017

Artiklar från 10 april 2017

Artiklar från 8 april 2017

Artiklar från 7 april 2017

Artiklar från 6 april 2017

Artiklar från 5 april 2017

Artiklar från 4 april 2017

Artiklar från 3 april 2017

Artiklar från 1 april 2017

Artiklar från 31 mars 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen