Kalvstek i gryta

Gör så här:

1. Gnid köttet med salt och peppar och stick in en stektermometer. Skala och dela grytgrönsakerna i bitar.

2. Fräs grönsakshacket med smör i en stekgryta. Lägg i steken och tillsätt vatten så det går upp på halva köttet. Lägg i lagerblad och timjan. Koka upp under lock och sänk värmen så det sjuder. När termometern visar 65-67 grader är steken klar. Lyft upp och linda köttet med folie. Efter 10 minuter kan det skivas upp.

3. Sila av 4 deciliter vätska från grytan i en kastrull. Koka upp tillsammans med grädde. Red med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda sakta i 5 minuter. Smaka av med soja, salt och vitpeppar. Servera med lättkokta grönsaker och kokt potatis.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Livsstil

Artiklar från 17 februari 2018

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 13 februari 2018

Artiklar från 12 februari 2018

Artiklar från 10 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 8 februari 2018

Artiklar från 7 februari 2018

Artiklar från 6 februari 2018

Artiklar från 5 februari 2018

Artiklar från 3 februari 2018

Artiklar från 2 februari 2018

Artiklar från 1 februari 2018

Artiklar från 31 januari 2018

Artiklar från 30 januari 2018

Artiklar från 29 januari 2018

Artiklar från 28 januari 2018

Artiklar från 27 januari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen