Kalvstek i gryta

Gör så här:

1. Gnid köttet med salt och peppar och stick in en stektermometer. Skala och dela grytgrönsakerna i bitar.

2. Fräs grönsakshacket med smör i en stekgryta. Lägg i steken och tillsätt vatten så det går upp på halva köttet. Lägg i lagerblad och timjan. Koka upp under lock och sänk värmen så det sjuder. När termometern visar 65-67 grader är steken klar. Lyft upp och linda köttet med folie. Efter 10 minuter kan det skivas upp.

3. Sila av 4 deciliter vätska från grytan i en kastrull. Koka upp tillsammans med grädde. Red med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda sakta i 5 minuter. Smaka av med soja, salt och vitpeppar. Servera med lättkokta grönsaker och kokt potatis.

Mer från Livsstil

Artiklar från 25 mars 2017

Artiklar från 24 mars 2017

Artiklar från 23 mars 2017

Artiklar från 22 mars 2017

Artiklar från 21 mars 2017

Artiklar från 20 mars 2017

Artiklar från 18 mars 2017

Artiklar från 17 mars 2017

Artiklar från 16 mars 2017

Artiklar från 15 mars 2017

Artiklar från 14 mars 2017

Artiklar från 13 mars 2017

Artiklar från 11 mars 2017

Artiklar från 10 mars 2017

Artiklar från 9 mars 2017

Artiklar från 8 mars 2017

Artiklar från 7 mars 2017

Artiklar från 6 mars 2017

Artiklar från 4 mars 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen