Pepprig lax med primörer

Här finns receptet.

Livsstil & fritid2014-05-09 04:00

Gör så här:

1. Skala och riv vitlöksklyftan. Blanda med äggulan i en skål. Vispa ned oljan, först droppvis, senare i fin stråle. Smaksätt med salt och flisad chili. Blir aiolin för tjock kan den spädas med några droppar vatten.

2. Koka pastan i saltat vatten och låt den rinna av i ett durkslag. Tips! Låt sparrisen koka tillsammans med pastan i 2 minuter. Slå tillbaka pastan i kastrullen och krydda med olivolja och svartpeppar.

3. Skär svampen i bitar. Stek tillsammans med laxen, som behöver ett par minuter per sida, i lika delar smör och rapsolja. Lägg upp pasta, lax och toppa med grönsaker, dill, citron och några tunna bitar rödlök.

För 4 personer, 25 minuter 4 portionsbitar lax salt och svartpeppar smör och rapsolja 400 g pasta 1 msk god olivolja 1 bunt grön sparris, ta inte med nedersta delen 100 g färska champinjoner Till aiolin: 1 vitlöksklyfta 1 äggula 1 dl rapsolja 1 krm torkad chili Att äta till: salladsblad körsbärstomater 1 rödlök 1 citron dill 800544

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!