Makaronipudding

Här hittar du receptet.

Livsstil & fritid2014-05-12 04:00

Gör så här:

1. Skär korv, skinka eller rester av helt kött i strimlor. Skala och hacka löken. Fräs lök och kött med en matsked rapsolja i en rymlig panna. Koka under tiden pastan en dryg minut kortare än vad som står på paketet. Låt den färdiga pastan rinna av i ett durkslag. Blanda pastan med kött- och lökblandningen.

2. Fräs smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med grädde, mjölk och vatten. Rör i buljongpulver. Koka upp och låt såsen sjuda i fem minuter. Hacka drygt hälften av basilikan. Dra kastrullen från värmen och tillsätt ost, basilika och svartpeppar.

3. Blanda allt i en ugnsfast form, toppa med halverade körsbärstomater och grädda på 175 grader mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Garnera med basilika.

För 4 personer, 1 timme 500 g pennepasta 500 g korv, skinka eller annat kött, gärna rökt 1 stor gul lök 1 msk rapsolja 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 dl grädde 2 dl standardmjölk 2 dl vatten 1 msk vegetariskt buljongpulver 3 dl riven ost 1 kruka färsk basilika 1 tsk svartpeppar 20 körbärstomater 16731138

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!