Lax med japanska smulor

Gör så här:

1. Smula brödet. Blanda rapsolja med wasabi och vinäger. Vänd ned smulorna och sprid ut dem på ugnsfast fat. Torka smulorna i ugnen på 200 grader till dess de fått färg. Låt svalna.

2. Dela laxen i portionsbitar, men låt skinnet sitta kvar. Krydda med salt, peppar och mald ingefära.

3. Koka upp japansk soja, vatten, riven färsk ingefära, strösocker och vinäger. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Sila såsen.

3. Stek laxen i enbart rapsolja. Beräkna stektiden till 2-3 minuter per sida. Servera med japansk sås, wasabismulor, sallad och ris.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Livsstil

Artiklar från 17 februari 2018

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 13 februari 2018

Artiklar från 12 februari 2018

Artiklar från 10 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 8 februari 2018

Artiklar från 7 februari 2018

Artiklar från 6 februari 2018

Artiklar från 5 februari 2018

Artiklar från 3 februari 2018

Artiklar från 2 februari 2018

Artiklar från 1 februari 2018

Artiklar från 31 januari 2018

Artiklar från 30 januari 2018

Artiklar från 29 januari 2018

Artiklar från 28 januari 2018

Artiklar från 27 januari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen