Lammstek med vintersallad

Gör så här:

1. Putsa köttet fritt från hinnor. Rör smöret smidigt och bred det över steken. Strö över timjan och rosmarin. Salta och peppra runt om.

2. Lägg steken på galler över långpanna. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen. Stek i ugnen på 125 grader. Köttet är rosarött vid 65 och genomstekt vid 70 grader. Låt ligga 10-15 minuter innan det skivas upp.

3. Skölj ur pannan med ett par deciliter vatten och rödvin. Sila och koka upp skyn. Red med majsstärkelse löst i vatten.

3. Riv vitkålen fint och strimla purjolöken. Blanda allt med olivolja, vinäger, flingsalt och italiensk salladskrydda och vatten. Servera köttet med potatis, sky och den råa grönsaksblandningen.

Mer från Livsstil

Artiklar från 26 maj 2017

Artiklar från 24 maj 2017

Artiklar från 23 maj 2017

Artiklar från 22 maj 2017

Artiklar från 20 maj 2017

Artiklar från 19 maj 2017

Artiklar från 18 maj 2017

Artiklar från 17 maj 2017

Artiklar från 16 maj 2017

Artiklar från 15 maj 2017

Artiklar från 13 maj 2017

Artiklar från 12 maj 2017

Artiklar från 11 maj 2017

Artiklar från 10 maj 2017

Artiklar från 9 maj 2017

Artiklar från 8 maj 2017

Artiklar från 6 maj 2017

Artiklar från 5 maj 2017

Artiklar från 4 maj 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen