Lammstek med vintersallad

Gör så här:

1. Putsa köttet fritt från hinnor. Rör smöret smidigt och bred det över steken. Strö över timjan och rosmarin. Salta och peppra runt om.

2. Lägg steken på galler över långpanna. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen. Stek i ugnen på 125 grader. Köttet är rosarött vid 65 och genomstekt vid 70 grader. Låt ligga 10-15 minuter innan det skivas upp.

3. Skölj ur pannan med ett par deciliter vatten och rödvin. Sila och koka upp skyn. Red med majsstärkelse löst i vatten.

3. Riv vitkålen fint och strimla purjolöken. Blanda allt med olivolja, vinäger, flingsalt och italiensk salladskrydda och vatten. Servera köttet med potatis, sky och den råa grönsaksblandningen.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Livsstil

Artiklar från 13 januari 2018

Artiklar från 12 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Artiklar från 10 januari 2018

Artiklar från 9 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 5 januari 2018

Artiklar från 4 januari 2018

Artiklar från 3 januari 2018

Artiklar från 2 januari 2018

Artiklar från 30 december 2017

Artiklar från 29 december 2017

Artiklar från 28 december 2017

Artiklar från 27 december 2017

Artiklar från 23 december 2017

Artiklar från 22 december 2017

Artiklar från 21 december 2017

Artiklar från 20 december 2017

Artiklar från 19 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen