Lammstek med vintersallad

Gör så här:

1. Putsa köttet fritt från hinnor. Rör smöret smidigt och bred det över steken. Strö över timjan och rosmarin. Salta och peppra runt om.

2. Lägg steken på galler över långpanna. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen. Stek i ugnen på 125 grader. Köttet är rosarött vid 65 och genomstekt vid 70 grader. Låt ligga 10-15 minuter innan det skivas upp.

3. Skölj ur pannan med ett par deciliter vatten och rödvin. Sila och koka upp skyn. Red med majsstärkelse löst i vatten.

3. Riv vitkålen fint och strimla purjolöken. Blanda allt med olivolja, vinäger, flingsalt och italiensk salladskrydda och vatten. Servera köttet med potatis, sky och den råa grönsaksblandningen.

Mer från Livsstil

Artiklar från 25 juli 2017

Artiklar från 22 juli 2017

Artiklar från 21 juli 2017

Artiklar från 20 juli 2017

Artiklar från 19 juli 2017

Artiklar från 18 juli 2017

Artiklar från 17 juli 2017

Artiklar från 15 juli 2017

Artiklar från 14 juli 2017

Artiklar från 13 juli 2017

Artiklar från 12 juli 2017

Artiklar från 11 juli 2017

Artiklar från 10 juli 2017

Artiklar från 8 juli 2017

Artiklar från 7 juli 2017

Artiklar från 6 juli 2017

Artiklar från 5 juli 2017

Artiklar från 4 juli 2017

Artiklar från 3 juli 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen