Vem åker ambulans från Byske för ont i lillfingret?

Detta är en krönika. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning.

När jag var åtta år åkte jag ambulans för första gången. När man hör att någon åkt ambulans låter det alltid allvarligt.

Sanningen är att i mitt fall var det mer av ett missförstånd. Jag kraschade med min cykel då vi var på Byske camping för att fixa husvagnen inför sommaren.

Jag föll och lyckades bryta lillfingret, även om vi inte visste det då – och fick cykelstyret i magen.

Anledningen till att ambulansen kontaktades var för att det fanns oro att till exempel mjälten spruckit, jag hade nämligen ont där av smällen i magen.

Dramatiken och oron ökade ytterligare eftersom jag svimmade och ingen kunde få kontakt med mig.Vad mamma inte förstod var att det var på grund ut av att hon, i all välmening, försökt tvätta bort smutsen från mina händer och att jag svimmat på grund av smärtan i lillfingret.

Ambulansen kom i alla fall och när vi närmade oss sjukhuset hade jag piggnat till verkade det hela inte lika allvarligt. Väl framme möttes vi av en sjuksköterska. Hon undrade varjag hade ont och jag svarade ”i lillfingret” med oskyldig röst.

Även om man är artig och ren om händerna blir det inte alltid rätt.

Hon tittade på mig väldigt skeptiskt. Vem åker ambulans från Byske för att det gör ont i lillfingret? Mamma förklarar hastigt att det är mjälten vi oroar oss för.

Så nickar sjuksköterskan och då är det dags för ambulanssjukvårdaren att ge sig iväg, till hans förvåning sträcker jag fram handen och säger ”trevligt att träffas.” Jag får ett brett leende tillbaka.

Lyckligtvis var det inget fel på mjälten, alltså är jag rätt exklusiv på så sätt att jag åkt ambulans på grund ut av ett brutet lillfinger. Ryktet sa att jag dessutom gjort mig känd inom Skellefteambulansen som ”trevligt att träffas-killen”, inte en halvdålig titel om jag får säga det själv.

Poängen med denna historia är att visa att även om man är artig och ren om händerna blir det inte alltid rätt.

William Johansson

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Livsstil

Artiklar från 20 februari 2018

Artiklar från 19 februari 2018

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 13 februari 2018

Artiklar från 12 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 8 februari 2018

Artiklar från 7 februari 2018

Artiklar från 6 februari 2018

Artiklar från 5 februari 2018

Artiklar från 2 februari 2018

Artiklar från 1 februari 2018

Artiklar från 31 januari 2018

Artiklar från 30 januari 2018

Artiklar från 29 januari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen