Ny usel julklapp: Här är vad Daniel Eriksson fick av sin bror den här julen

Detta är en krönika. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Notera att denna artikel är från 2016
Daniel Eriksson fick en tavla av sin bror den här julen. I korsstygn hade hans bror broderat in detta budskap på duken. Foto: Privat
Förväntansfullt öppnades julklappen.
Förväntansfullt öppnades julklappen.
Här är den – klappen som Daniel Eriksson fick av sin bror julen 2015. Foto: Privat

”Shit, nu har man ju press på sig.” Så sade brorsan när jag strax före jul publicerade en lista på norran.se med de sämsta julklapparna som han gett mig. Men han lyckades leverera den här gången också, trots pressen.

Jag och brorsan träffade vid millennieskiftet en tyst överenskommelse om att ge varandra usla julklappar. En deal som brorsan tog på största allvar. En partyfågelholk, ett oräkneligt antal magväskor, en läderpiska och sex kilo kattsand är ett urval av vad brorsan gett mig sedan dess. Förväntningarna var därför rekordlåga inför julklappsutdelningen som vi hade förra veckan när han och hans söner kommit från Göteborg till Skellefteå för att fira jul.

Läs också: Listan: Här är de sämsta julklapparna jag fått av min brorsa

Pappa hade gett mig en heads up om vad som komma skulle. ”Mattias har berättat att han har lagt ned väldigt mycket tid på din julklapp den här gången”, skvallrade han några dagar innan brorsan anlände. Ett tecken på att min ambitiöse bror sträckt sig ännu längre för att hitta på något riktigt dumt. Och det hade han gjort.

Jag fick i sedvanlig ordning en midjeväska – den här gången hade den gröna väskan en kylbag-funktion. Praktiskt. Ur själva huvudjulklappen plockade jag en tavelram. I ramen satt en duk som brorsan hade broderat in ett budskap på. Ni vet, såna som det brukar stå ”Borta bra men hemma bäst”, ”Egen härd är guld värd” och ”Morgonstund har guld i mund” på. Jag fick ett annat buskap på min tavla. Med korsstygn hade han broderat orden:

”Regelbunden avföring är den bästa huvudkudden”

Jag var stum av beundran. Inte bara över hur han hade lyckats snickra ihop ett sånt fullständigt meningslöst budskap, utan även över den tid och energi han faktiskt lagt ned på gåvan. Brorsan erkände direkt att han – innan han tillverkade min julklapp – inte hade broderat sedan lågstadiet och att han nu hade tagit hjälp av en betal-app för att få mönstret centrerat på tavlan.

– Man är ju en grym rookie, så det tog en vecka att göra den klar. En annan hade säkert slängt ihop det på någon dag, konstaterade han.

Den här julklappen kommer att komma till användning. Somliga har en bild på kungen på toaletten. När jag och familjen flyttar till hus i april, så kommer vi att ha korsstygn på toalettväggen.

Vad fick brorsan av mig då? Jo, vi hade samma tema på våra julklappar. ”Great (?) minds think alike”, som det heter. När jag i december släppte listan med de sämsta julklapparna som jag fått av min bror, så bad jag om hjälp från er läsare för att kunna hitta en usel julklapp till honom. Jag fick flera goda förslag och ett var så genialt att jag slog till direkt. Brorsan fick ”Glitzyshitz” – två piller som innehåller glitter. Tanken är att pillren ska sköljas ner och att det sedan ska glittra när de lämnar kroppen den andra vägen.

Men. Enligt hemsidan där de säljs, så är de inte gjorda för att människor ska äta dem. De enda som får förtära dem är – enhörningar.

Loading ... Loading ...

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Livsstil

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 13 februari 2018

Artiklar från 12 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 8 februari 2018

Artiklar från 7 februari 2018

Artiklar från 6 februari 2018

Artiklar från 5 februari 2018

Artiklar från 2 februari 2018

Artiklar från 1 februari 2018

Artiklar från 31 januari 2018

Artiklar från 30 januari 2018

Artiklar från 29 januari 2018

Artiklar från 26 januari 2018

Artiklar från 25 januari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen