Min inre Eberhard vrålar: Men för böfvelen!

Detta är en krönika. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning.

”Den där tandkrämen får du inte ta med dig, den innehåller för mycket förstår du!” Flygplatskontrollanten stirrar stint på mig och fortsätter: ”Förresten så ska allt flytande läggas väl synligt i den lilla plastpåsen. Inklusive tandkrämen.”

Min inre Eberhard vrålar: Men för böfvelen! Vad tror du att jag ska göra med den till en fjärdedel fyllda tandkrämstuben? Våldföra mig på piloten och kapa planet! men den mer korrekt uppfostrade och lätt neurotiska delen av min personlighet tar över och jag lämnar, lätt skamsen, min lite för stora tandkrämstub vid kontrollen och tar min genomsökta väska med mig in i avgångshallen.

Flygplatser, flygplan och de anställda väcker både respekt och en vilja att göra rätt i mig.

Jag tänker att om jag uppför mig väl så kommer flygvärdinnan att välja att hjälpa mig på med flytvästen före den arrogante medpassageraren

Därför visar jag mig till synes både intresserad vid genomgångar av syrgas, nödutgångar och flytvästhantering. Att jag egentligen funderar på huruvida mina tryckkänsliga öron kräver öronproppar genom hela flygningen eller endast vid start och landning lägger nog personalen inte märke till så länge jag ler och uppmuntrande nickar till svar.

Jag är vare sig flygrädd eller speciellt oroad för kapare, men jag föredrar att hålla mig till regler även om mitt förnuft ifrågasätter beslagtagandet av tandkräm. Ett beslagtagande som medfört att jag vid fyra tillfällen borstat tänderna med hotelltvål då jag i ren protest vägrat köpa en ny.

… ty hotelltvål smakar vare sig gott eller fräscht.

Och i mitt stilla sinne funderar jag på om jag fått behålla min tandkräm om jag helt sonika klippt av den delen av plasttuben som redan förbrukats. Men å andra sidan så hade förmodligen saxen beslagtagits före.

Inför nästkommande resa kommer fru Olsson att dubbelkolla mängden på de flytande attiraljerna både en och tre gånger, ty hotelltvål smakar vare sig gott eller fräscht.

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Livsstil

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 13 februari 2018

Artiklar från 12 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 8 februari 2018

Artiklar från 7 februari 2018

Artiklar från 6 februari 2018

Artiklar från 5 februari 2018

Artiklar från 2 februari 2018

Artiklar från 1 februari 2018

Artiklar från 31 januari 2018

Artiklar från 30 januari 2018

Artiklar från 29 januari 2018

Artiklar från 26 januari 2018

Artiklar från 25 januari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen