Mamma är min stora förebild

Detta är en krönika. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning.

Internationella kvinnodagen var i onsdags, en dag med blandade känslor. Jag är glad för hur långt vi har kommit men ändå bekymrad för hur lång väg vi har till ett helt jämställt samhälle. Det finns mycket politikerna måste göra men vi måste även själva ändra vårt förhållningssätt.

På möten har jag flera gånger upplevt hur kvinnor behandlas. Håller man inte med mina synpunkter avfärdar man som ”lilla gumman”. Sätter man ned foten och tillbakavisar att man är någons ”lilla gumma” blir man en ragata.

På internationella kvinnodagen tänkte jag lite extra på mina kvinnliga förebilder som exempelvis Anne Frank, Gudrun Schyman, Astrid Lindgren, Mia Skäringer, Barbro Sjölander (ordförande för nätverket mot gynekologisk cancer) och min mamma.

Främst tänker jag på min mamma.

Min älskade mamma som lärt mig allt jag vet. Jag hjälper dig mer än gärna för du lärt mig mycket. Jag kör dig mer än gärna dit du vill, för du tog med mig överallt när jag var liten.

Jag är beredd att göra vad som helst för dig, för det har du gjort för mig.

Jag är beredd att göra vad som helst för dig, för det har du gjort för mig.

Min mamma är min allra största förebild, alltid positiv och håller humöret uppe även om vardagen och dess besked inte alltid är särskilt roliga. Hon finner alltid glädje och känner hon den inte så skapar hon glädjen.

Hon har genomgått cancerhelvetet inte bara en gång utan två för att nu leva med en kronisk cancersjukdom, och ändå tycker hon att mina triviala problem som en fastfrusen bildörr är något att bry sig om.

Hon är helt fantastisk och hennes omtanke om sin omgivning aldrig tar slut. Nu ägnar hon en stor del av sin ork till att hjälpa andra cancerdrabbade kvinnor.

Hon hjälper dem att få den bästa möjliga vården och hjälper dem att finna mod att vara starka.

Mamma jag önskar att jag blir mer lik dig för var dag som går.

Alexandra Andersson

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Livsstil

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 13 februari 2018

Artiklar från 12 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 8 februari 2018

Artiklar från 7 februari 2018

Artiklar från 6 februari 2018

Artiklar från 5 februari 2018

Artiklar från 2 februari 2018

Artiklar från 1 februari 2018

Artiklar från 31 januari 2018

Artiklar från 30 januari 2018

Artiklar från 29 januari 2018

Artiklar från 26 januari 2018

Artiklar från 25 januari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen