Att ta klivet ut på okänd mark har varit bra

Detta är en krönika. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning.

Det var sommar och det blev höst, vinter och snart är det vår. Solen sken in genom fönstren i augusti och när nu mars börjat är läget detsamma.

Solen skiner på mig när jag plockar ihop mina saker, försöker samla ihop viktigheter och oviktigheter och sorterar i mappar på datorn. Jag tar fram påsen med pantflaskor som jag haft bakom dörren och tänker att med ett café i samma hus blir det mer än en Cola Zero under en sjumånadersperiod.

Det har varit alltigenom fina månader på arkivet och från att från början ha haft ganska lite koll på vad jag ska göra, känns det nu som om jag har babiljoner idéer och massa visioner och då är det plötsligt dags att sluta.

Dags att låsa dörren och lämna igen nyckeln och med vemod säga hejdå till de härliga människor som jag delat fikabord, luncher och kloka tankar med och gå nerför stentrapporna en sista gång som anställd. Gå vidare, fast ändå tillbaka.

Lärarrollen och skolan väntar på mig och kanske kommer allt att bli som vanligt igen. Men förmodligen inte, för de här sju månaderna har gjort mig gott. Jag har lärt känna nya sidor av mig själv och sett vad som passar mig och inte. Att ta klivet, om än tillfälligt, ut på okänd mark har varit bra, för nu vet jag vad jag vill. I alla fall mycket mer än vad jag visste i augusti, när solen sken och allt var nytt.

Idag vet jag att jag behöver människor runt omkring och med mig för att kunna vara mitt allra bästa jag. Tystnaden och lugnet är så härligt och så nödvändigt, även om lite tempo och lite puls i tillvaron också är fint. Jag har insett att variation och inspiration är min grej, men framförallt att som nu få styra mer av min egen tid, tänkande och varande.

När jag nu tar ned dörrskylten vet jag mycket mer än tidigare.

Många nya människor, kunskaper och insikter har berikat mig under sju månader på vift.

Det gör att när jag nu låser dörren och tar ned dörrskylten så vet jag mycket mer än vad jag visste tidigare.

Det är jag så rackarns glad för.

Sofie Hedman

Taggar:

Mer från Livsstil

Artiklar från 21 november 2017

Artiklar från 20 november 2017

Artiklar från 17 november 2017

Artiklar från 16 november 2017

Artiklar från 15 november 2017

Artiklar från 14 november 2017

Artiklar från 13 november 2017

Artiklar från 10 november 2017

Artiklar från 9 november 2017

Artiklar från 8 november 2017

Artiklar från 7 november 2017

Artiklar från 6 november 2017

Artiklar från 3 november 2017

Artiklar från 2 november 2017

Artiklar från 1 november 2017

Artiklar från 31 oktober 2017

Artiklar från 30 oktober 2017

Artiklar från 27 oktober 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen