Alla frågor har inte svar

Detta är en krönika. Det betyder att innehållet är skribentens egen uppfattning. Notera att denna artikel är från 2015

De flesta av oss har varit med om det ett antal gånger. Ni vet, när något barn tittar på en och ställer en av alla dessa frågor som inte är superlätta att svara på.

Det händer mig då och då, eftersom min lillasyster råkar vara rätt nyfiken av sig. Senast undrade hon hur snö bildades, och varför det inte blev hårda isbitar som skulle kunna göra ont när de faller ner på en.

Men helt ärligt, det är inte bara barn som undrar saker. Jag tror vi alla har en hel del frågor som dyker upp lite då och då. Om inte så kan jag dela med mig av en del vad jag själv funderat på den senaste tiden.

När, om någonsin, kommer Facebook att innehålla fler profiler av döda människor än levande? Varför är pålägg som korv och skinka runda när bröd oftast är fyrkantiga? Varför säger man ”heads up” när man ska ducka?

För att lösa sådana här frågor brukar en enkel googling fungera rätt smärtfritt. På Google finns svar på typ allt, för om det inte finns svar på min fråga på Google kan ingen svara på frågan. I alla fall känns det så.

Sedan finns det frågor som de flesta undrar över. Frågorna som tar sig till listor över de mest googlade frågorna under 2014 till exempel. Då kan jag lova dig minst ett svar. Så för enkelhetens skull kan jag tipsa er om frågor som: Varför gifta sig? Hur grundades EU? Hur utvecklades evolutionsteorin? Och hur smittar vattkoppor?

Tack och lov behövde jag inte googla för att få fram svaren på de frågor som min lillasyster ställde. Till mina egna frågor har jag inte hittat någon i min närhet som har kunnat ge ett någorlunda vettigt svar, till min stora skräck inte Google heller.

Så min tro på att Google har svar på allt föll platt till marken. Men å andra sidan måste någon vara först med att hitta svaret på frågan också, så att resten kan få veta. Vem vet, kanske det är du som läser den här texten som kommer har svaren på dessa frågor?

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Livsstil

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 13 februari 2018

Artiklar från 12 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 8 februari 2018

Artiklar från 7 februari 2018

Artiklar från 6 februari 2018

Artiklar från 5 februari 2018

Artiklar från 2 februari 2018

Artiklar från 1 februari 2018

Artiklar från 31 januari 2018

Artiklar från 30 januari 2018

Artiklar från 29 januari 2018

Artiklar från 26 januari 2018

Artiklar från 25 januari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen