Vi ser inte allt vad Gud skapat

Osynlig värld. Mötesledaren Leif Vestermark pratade med barnen om vad som kan finas under isen.

Idag var det åter dags för Sjöbottens EFS isgudstjänst i Holmsvattnet. Per Marklund hade som så många år tidigare plogat och skottat upp en fin plats nere på isen vid sin strand. Plogkanten formad till soffor blev sköna sittplatser för det drygt 50-talet närvarande.

Brasan med ved sprakade välkomnande och utlovade en fin grillglöd efter gudstjänstens slut och en hårt packad fyrkantig snökub fungerade som predikstol till Markus Ahlstrand från Bureå som predikade utifrån dagens tema omkring den dyrbara oljeflaskan med äkta Nardus.

Oljan innebär allt fint och gott i sin äkthet, men även bekymmer, misslyckanden och kamp. Jesus gladdes över att bli smord med den oljan som en förberedelse för sin begravning.

Mötesledaren Leif Vestermark inledde med att, till alla barns stora förtjusning, borra ett hål i isen och samtala omkring allt som kan finnas i vattnet under isen i form av fiskar och växter. Leif anknöt fint till att vi inte alltid ser Gud men ändå får uppleva allt vackert han skapat.

Efter kollekt till EFS Västerbotten bröt solen igenom de lätta molnen och i strålande sol grillades korv och hamburgare. Nöjda och glada vände gudstjänstbesökarna så småningom hemåt på sina skotrar och bilar, stärkta till kropp och själ inför den stundande arbetsveckan och med stor tacksamhet till Per, Leif och Markus.

Marianne Hedman

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Livsstil

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen