Sommarresa med Robertsfors HRF-förening

I Frälsarkransträdgården i Kusmark berättade Lill Lundgren om tillkomsten av trädgården och av betydelsen av blommornas färger.
Sista stoppet på resan var på Ostcaféet i Ånäset. En stor mättande macka var beställd samt en godbit till. Här tackar Gudrun Westman, servitrisen för dagen Ida Ekman för gott fika.

Vilken fin resa och vilken fin sommardag vi fick med Robertsfors HRFförening. Reseledaren Bengt Westman hade lyckats igen.

Första målet på resan, var i Kåge och Frälsarkrans trädgården där. Trädgården inspirerad av biskop Martin Lönnebo med sin frälsarkrans. Vi fick en mycket kunnig guide Lill Lundgren, som kunde allt om växterna som vi såg. Vi fick även en information i församlingsgården av diakonissan där, och även gott fika.
Nästa mål var lunchen på Assars restaurang i Ersmark.

Sedan efter maten besökte vi Repslageri museet i Kåge. Kunnigt berättade Nils Kågström om hur detta arbete gick till. Att numera är det plast som repen görs av, och att de är tåligare.

Och dessa behöver ingen vård med tjära, som repen av naturmaterialen behövde, för att hålla. I hans butik inköptes senare, många sorter av rep att ha hemmavid. Som till startsnöre, klädstreck, båtlinor m.m.

Vi hann även med Hökmarks bageri och det köptes friskt av brödutbudet som fanns.
Sista stoppet var i Ånäset och Ostcaféet. En rejäl macka och en godbit var beställt till alla.

Så middagen hoppade nog många över denna kväll. Alla i bussen var nöjda med resan och både chauffören Jonsson och reseledare Westman fick välförtjänta applåder.

Ann-Charlott Nordlund.

Mer från Livsstil

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen