Skellefteå Golfseniorers höstavslut

Vintern har kommit då man ställer in golfklubborna och våren är här då man tar fram desamma. Så kan man sammanfatta hur golfaren ser på årstiderna.

Nu har visserligen ännu inte vintern kommit, men ett steg i den riktningen är att Skellefteå golfklubbs seniorer har haft sitt traditionella höstmöte för att summera säsongen. Det delades ut priser och avnjöts en mycket god middag i Rönnbäckens restaurang. En mycket uppskattad buffé.

Efter en lång och kall vår öppnades inte banan på allvar förrän en bit in i juni. Därefter har spelet kunnat genomföras utan avbrott även om de där riktigt varma och soliga dagarna varit sparsmakade. Den sedvanliga avslutningstävlingen, som var planerad samma dag, var dock tvungen att senareläggas till den 29 september på grund av att banan i princip var översvämmad.

Så istället för att plaska omkring i vattenpölarna, tidigarelades mötet där deltagarna blev påminda om vad som skett under säsongen. De ledamöter som ska driva verksamheten kommande år valdes och man tittade på vad som kunde förväntas under säsongen 2018.

Innan buffén avåts hanns det med att dela ut de närmare 150 priser som samlats under sommaren. Priserna är fördelade på den interna touren, separata singlar, eclectic, matchspel och den mycket uppskattade mixed, där damerna och seniorerna gör gemensam sak och tillbringar en dag på Rönnbäcken med spel och trevlig samvaro. Nu finns det ytterligare priser att hämta efter den uppskjutna sluttävlingen.

I mellanakten höll kommittéordföranden en kort men kärnfull föreläsning om naturen, speciellt för de golfare som tvingas utanför av banpersonal anlagda områden för att leta efter (givetvis andras) bollar som av någon anledning hamnat långt utanför fairway. Efter den goda maten utdelades det mest prestigefyllda priset Årets golfare. Priset tilldelas den som spelat mycket (minst 8 rundor) och slitit minst på banan (det vill säga slagit minst antal slag). Årets pris tilldelades Håkan Lundström. Att han är en värdig vinnare bevisas av att han sänkt sitt handicap från HCP 28 i början av säsongen till HCP 21 vid avslut. Det är bara att gratulera.

Ulf Andrén

Taggar:

Mer från Livsstil

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen