PRO:are på höstresa mot okänt mål

Den 6 november åkte ett 50-tal medlemmar i Ursviken/Klemensnäs PRO på en hemlig resa. Gissningar om resmålet var många men ändå hade ingen gissat rätt.

Resan, som benämndes Norrskensresan hade sitt första stopp i Glommersträsk och hos Glommersbär. Där fick deltagarna en presentation av företaget som förädlar lingon, blåbär och hjortron som förvanldas till blåbärspulver, hjortronsirap, blåbärs- och lingondryck med mera. PRO:arna fick möjlighet till provsmakning och det lockade många till att köpa med sig av de kravcertifierade produkterna.

Nästa stopp blev på Hotell Laponia i Arvidsjaur där lunch serverades. Mätta och belåtna gick resan vidare till hembygdsmuseet i Gamla Prästgården i Arvidsjaur där Lena Lindgren entusiastiskt berättade om Arvidsjaurs historia. Efter en rundvandring i prästgården så bjöds gruppen på kaffe med dopp.

Efter ett besök på Arctic Glas så var det dags att åka tillbaka till Ursviken, men inget besök i Arvidsjaur utan att stanna till vid Dollar Store. Efter en timmes botaniserande bland utbudet så var det dags för hemfärd.

De 13 milen hem gick snabbt med bland annat hade allsång och lite klurigheter som skulle lösas. Väl hemma så tackades chauffören Fredrik som rattade bussen på de isiga vägarna i Norrbotten.

Gunilla Pettersson

Mer från Livsstil

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen