Modevisning och underhållning för seniorer

Åter är det dags för seniorernas egen modevisning som ägde rum den 4 maj på Medborgarhuset med ca:165-170 betalande. Där bjöds det både på glitter, glamour, underhållning och passande kläder för såväl sommaraktiviteter som uteliv när SPRF tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan arrangerade modevisning.

Torsdagskvällen gick i vårmodets tecken för pensionärerna – Vi vill bjuda på något roligt och lite annorlunda säger Eva Brandén och Annika Pettersson, kvällens konferencierer när de hälsade alla välkommen innan showen drog igång. Man startade upp med några välkända låtar framförda av gruppen Garibalders från Abborrträsk och sångfåglarna Gulli Nyman och Maria Lundgren.

Vår och sommarmodet som visades kommer från flera av butiker i Arvidsjaur och modellerna på catwalken är nästan alla från föreningen SPRF. Det har blivit något helt naturligt och nervositeten finns inte där som i början utan man tar det som en rolig grej.

Modellerna nöjer sig inte med att bara visa upp sig på scenen. De går även en tur runt bland publiken som får titta närmare på kläderna. Vi skall också nämna att de flesta skor som modellerna använder under visningen kom från en butik i Arvidsjaur.

– Det här är något som vi ser framemot varje vår och höst och vi vill även att denna form av modevisning för seniorer kan fortsätta konstaterar de butiksägare som står för kläderna och skorna.

I pauserna mellan varje visning och under fikapausen underhöll musikgruppen Garibalders med välkända låtar mest från 50-60 tal men också från nutid, med skönsång både från orkestern och sångfåglarna Maria och Gulli. Mycket uppskatta av publiken att döma av de applåder man fick efter varje framförd låt.

Innan vi avslutade kvällen spelade sen Garibalders upp till de avslutade låtarna och sist av allt innan man skils för kvällen var det lottdragning på de saker som butiksägarna skänkt till detta arrangemang.

– En mycket trevlig kväll, berömmer många från publiken när man går hem till sitt.

– Vi ser redan fram emot hösten och nästa modevisning.

Kenneth Ruth

Mer från Livsstil

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen