Konserten fyllde salen till sista plats

Kulturskolans värdefulla arbete visar sig genom en ständig återväxt av unga, duktiga musiker; Här från vänster: Petrus Holmgren, Andreas Blind och Eric Carlsson.

På torsdagskväll i mellandagarna bjöds det på konsert i EFS bönhus i Boliden.

Medverkade gjorde ett lokalt storband, under Björn Wallins ledning, och där stommen utgjordes av delar ur EFS blåsorkester, samt en del hemvändare, de flesta med rötter i Boliden.

Det bjöd spå en varierad repertoar där Lotta Walter även medverkade med sång till en del låtar. Kvällen var uppdelad i två halvlekar där storbandet med sin musik fyllde första delen med sin härliga musik.

I pausen inbjöds de närvarande, som för övrigt. fyllde bönhuset till sista plats, till en delikat fikabuffé, med mycket gott att välja bland.

I den andra delen av kvällen medverkade en tjejtrio, alla med rötter i Älvsbyn, Ida Sundström, Kajsa Hansson och Ellen Lennahl, som sjungit tillsammans i många år. Med hjälp av en kompgrupp bjöd de på ett flertal låtar, allt ifrån Beatles till gospel, och allt framfördes med stor inlevelse och finess.

Alla som var där kunde glada och nöjda gå hemåt i den kalla vinterkvällen, men varma inombords av allt som kvällen bjudit på.

Jan-Erik Wikström

Taggar:

Mer från Livsstil

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen