Julstämning i Sjungande dalens kyrka

Advent ger många tillfällen att lyssna till julens sånger och psalmer. I år kom det kanske allra sista tillfället strax före julafton, i Sjungande dalens kyrka. Kören Da Capo håller på att utveckla en tradition och bjöd för andra året i rad på musik i en fullsatt lokal. Dirigent var Eric Oscarsson.

Kören framförde en rad kända sånger: Den högtidliga Jul, jul, strålande jul och en skämtsam variant av Tre pepparkaksgubbar, för att nämna ett par. Höjdpunkten var kanske ändå Counting Miracles, där kören ackompanjerades av tenoren Kjell Erehed, piano, sopranen Karin Erehed, tvärflöjt, och basisten Magnus Bergner.

Allsång blev det i refrängen till advenspsalmen Gå, Sion, din konung att möta, där manskören svarade för stämsången. Damkören, ledd av Katarina Fahlgren, bidrog med ett äldre melodiskt mästerverk som berättar om julens under, God Rest ye, Merry Gentlemen.

Så följde andakt, ledd av Johan Wingård, varpå kören avslutade med Stilla natt. De ymniga applåderna ledde till extranumret Julvisa, där en rad lyder: Giv mig Guds ära, änglavakt, och över jorden frid.

Taggar:

Mer från Livsstil

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen