Jul och luciafirande tre gånger om

Enligt gammal tradition har bönhuset i Skråmträsk varit platsen för advents och julfirandet i byn. Årets firande började med EFS-föreningens julfest och först ut var lucian Ester Lundkvist med tärnor och tomtar. De sjöng en lång rad advents och julsånger till Ellinor Båvermans pianoackompanjemang. Därefter ledde Karin Vidman en dramatisering av en text där många fick deltaga. Det blev även gott adventsfika och besök av två tomtar.

På Luciadagen hade Skråmträskskolans elever två föreställningar i bönhuset: den första på morgonen för elevernas anhöriga och den andra vid lunchtid för pensionärsföreningen. Lokalen var fullsatt vid båda föreställningarna.

Vid julottan på juldagens morgon medverkade Erik Hellgren med döttrarna Hilda, Elsa och Magda med musik och sång. Gudstjänstdeltagarna fick också sjunga de älskade psalmerna till orgel och trumpet.

Prästen Tage Andersson predikade om överraskning, om att Gud kommer till oss och möter oss i det och dem som inte har någon status. Julottans kollekt gick till Stadsmissionen.

Gertrud Hellgren

Mer från Livsstil

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen