Herodes på besök i Sörböle kyrka

Söndagen efter trettondagen den 7 januari ordnades en gudstjänst i Sörböle kyrka utifrån trettondagens budskap om de tre vise männen.

Först serverades julgröt som smakade utmärkt och åts i en trevlig stämning där besökarna fick sig en god samvaro med varandra.

Sedan det lekamliga behovet blivit tillgodosett samlades man i kyrksalen för att få vara med om en dramatisering av trettondagens händelser.

Sunnanå och Sörböle kyrkor hade med gemensamma krafter skapat en annorlunda utifrån berättelsen om hur de tre vise männen, den tidens vetenskapsmän, upptäckte en stjärna som rörde mot ett bestämt mål. Stjärnan stannade ovanför Betlehem där enligt vetenskapsmännen en kung blivit född. Där fann de Jesusbarnet i ett stall.

De medverkande agerade på ett mycket professionellt sätt och dessutom sjöng de väldigt fint några sånger. En proffsig föreställning som visade på hur man kan samarbeta mellan olika områden.

De tacksamma besökarna gav de medverkande en rungande applåd efteråt för den mycket goda gudstjänst där både det lekamliga och andliga fått en god påfyllning.

Ove Vikdahl

Mer från Livsstil

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen