Grannar i glashus under gudstjänsten i Mobackenkyrkan

Många hade funnit vägen till Mobackenkyrkan och lördagsgudstjänsten i Mobackenkyrkan den 8 juli.

Familjen Klingstedt sjöng och spelade i olika konstellationer men också tillsammans med sommarkyrkan på Mobacken som bestod av ungdomar som också var goda sångare. Ungdomarna hade arbetat i tre veckor, fått bibelundervisning, utfört olika arbeten och underhållit andra.

Jörgen Klingstedt hade valt rubriken ”Grannar i glashus” utifrån psalmbokens rubrik för helgen som är ”Att inte döma” som bland annat säger ”Döm inte, så blir ni inte dömda. Varför ser du flisan i din broders öga när du inte märker bjälken i ditt eget öga.”

Predikan handlade om hur lätt vi dömer andra i olika sammanhang och lyfte fram några exempel om hur lätt man dömer en person utifrån yttre attribut. Exempelvis tanten som han hade mött och som på huvudet hade en rejäl vintermössa men på fötterna hade sandaler och inga strumpor.

Varför, ja det kan finnas många anledningar som han fick oss att fundera över. Vi människor har lätt att döma men vi har också en Frälsare som förlåter. Ämnet ”Grannar i glashus” räcker att funder över för lång tid framöver.

Efter gudstjänsten fortsatte gemenskapen vid kaffeborden där Lisa och Jörgen också var en del av kommittén.

Gudstjänsterna under helgen fortsatte på söndag då Lars-Martin Lund predikade över temat ”Bättre fria än fälla?”

Martha Hellgren

Mer från Livsstil

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen