Din munhälsa är viktigare än du tror

Föreningen Hjärtlungföreningen i Robertsfors arrangerade nyligen ett öppet möte med information. Ordförande Kerstin Pettersson hälsade välkommen och gav en rapport om vad som hänt i föreningen sedan i somras. Hon påminde om att tidningen Status, som är medlemstidningen för Hjärtlungförbundet är bra och innehåller många tips och recept på nyttigheter.

Anna Hortlund från Apoteket talade om vikten av motivation, om att vilja ändra livsstil. Att vi bor i kommunen som har de fetaste innevånarna. Särskilt bland de yngre, vilket inte är bra. Hon nämnde säkerheten som behövs för att klara halkan om vintern. Hon visade olika broddar samt en dosett för hela veckans medicin, hjälpmedel att få upp förpackningarna. Hon talade om hur olika tabletterna kan vara, viktigt att veta vilka tabletter man får dela. Slutligen tipsade hon om en ny app, Mitt apotek

Tandhygienist Elin Adamsson informerade om medicin och tandpåverkan och att tandvården ser på tänderna vilka mediciner vi äter.

Tandhygienisten ställer frågor som kan hjälpa oss att vara frisk även i munnen. Tandlossning är ett stort problem, men det finns hjälp att få. 
Får man inflammation i tandköttet kan det gå vidare i blodet. Hon råder oss att använda tandtråd och småborstar, mera än vad som görs i dag.

Ordförande Kerstin Pettersson tackade för den fina informationen och avslutade så mötet

Ann-Charlott Nordlund

Taggar:

Mer från Livsstil

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen