Barnens cirkus lyft för insamlingsgalan

PUBLIKENS JUBEL. Mellanstadiebarn från Öbergaskolan har på elevens val jobbar fram en hel cirkusföreställning.

Den sedvanliga insamlingsgalan för Världens Barn i Arjeplog, i år med cirkustema, lockade 180 personer som hade bänkat sig i Hotell Lyktans konferenshall.

Kvällens tema var Cirkus Världens Barn och under tältduken av plastband i alla regnbågens färger inledde elever från Öbergaskolan med sången ”Ge världens barn världens chans.”

Därefter blev det sång och musikframträdanden av Annelie Edorsson, Magnus Karlsson, Maria Eklind samt dansuppvisning av elever från Kyrkholmsskolan.

Efter skön sång och musik drog så cirkusmusiken igång. Varje cirkus har sin egen blåsorkester, så även i Arjeplog, och Johan och Ella drog igång cirkusstämningen med två riviga låtar på trumpet.

Till publikens jubel, äntrade cirkusens alla olika djur, akrobater, jonglörer, clowner, ballerinor, varulvar, spöken och trollkarlar scenen i en jämn ström.

Operadivor och en kamel fanns också med i denna cirkus, och när kamelen inte kunde hålla sig på scenen och släppte några bajsbollar tjöt publiken av skratt.

Elever från åk 3,4,5 och 6 vid Öbergaskolan har på elevens val satsat på teater: från idé till genomförande och tillsammans med Harleen Kalkat, Linda Bolmvik och Eva Karlberg regisserat och repeterat

Engagemanget att få vara med och bidra med något till förmån för barn i vår värld som behöver vår hjälp har varit stort bland eleverna. Insamlingen under själva galan satte rekord, 7 500 kronor.

Eva Karlberg

Taggar:

Mer från Livsstil

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen