Hej! Sänder ett referat från Bureå EFS

En givande kväll med musik och tal.Bernt Widmark och fyra av hans vänner medverkade med sång och musik på musikcafé på Bureå EFS i lördags kväll.

De kallar sin grupp ”Musik till glädje” och de gladde verkligen med sitt musicerande, själv spelade Bernt dragspel och hans medhjälpare trakterade gitarrer, kontrabas och elgitarr.

Ett mycket uppskattat besök denna kväll var stadsmissionens Magnus Hammega. Han berättade att arbetet i stadsmissionen är det roligaste arbetet men också den tuffaste tjänst kyrkan kan erbjuda. Han kallar sitt arbete för ”kyrkornas förlängda arm” där man ständigt möter människor ur verkliga livet med missbruksproblem, psykiska problem, fattigdom och ensamhet.

Hammega underströk en viktig upptäckt han gjort: dessa ”samhällets utslagna” är en ärlig skara som är öppna med sina problem. Något som vi så kallade ”lyckade medborgare” har något att lära av? Några kärnfulla uttryck från Magnus Hammega: ”Kärlek beror inte på känslor, kärlek beror på vilja”. ”Det är bättre att vingla in i himlen än att gå käpprak ner i mörkret”. ”Det kristna livet är aldrig prestation, du kan aldrig förtjäna Guds kärlek, du har den redan”.

Kvällens kollekt och servering blev omkring 2 800 kronor.

Anna-Greta Wallgren

Taggar:

Mer från Livsstil

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen