Tillbaka till Karlssons Klubba

Tankar om helgens ödesmatch – viktiga kuggar saknas

Gamla Stan spelar på nytt en måstematch i helgen. Denna gång är det K4 som står för värdskapet när Skelleftelaget gästar ND Hallen.

Detta är en match som Gamla Stan givetvis bara ska vinna, men ska jag vara helt ärlig befarar jag att just det kan bli lagets fall.

Risken är stor att de kliver in med en inställning som tyder på att de är bättre än K4 (vilket de förvisso är) och då kan övermodet ta över.

Ska jag vara helt ärlig är jag mer osäker ifall Gamla Stan klarar av K4 än Luleå. Och på något sätt skulle det kännas lite signifikativt att de nu ser ut att vara på gång för att tappa tre ”enkla” poäng.

En seger är ett måste och om det inte blir tre poäng kommer den allsvenska drömmen att sluta vid just en dröm.

***

För Gamla Stans del gäller det att hålla uppe farten i spelet. Spela med killar som har fart i benen och bollen. Utnyttja att de är bättre tränade än K4 och mer spelskickliga än Arvidsjaurslaget.

***

Något som dock lite lätt oroar inför helgen är att coach inte kan följa med laget då han jobbar. Sedan missar även viktige Linus Nyström matchen då han är bortrest. Tunga tapp för Gamla Stan, både på och vid sidan av planen.

***

Rykten säger att Peter ”PK” Karlstén följer med norrut och inåt. Kliver han ner i båset återstår att se, men ju tror hans bensintank kan vara nödvändig en match som denna då risken är stor att Gamla Stan tar för lätt på uppgiften. I helgen gäller det att kliva ut på slagfältet och göra jobbet ifall Gamla Stan vill förlänga sin tjänstgöring den här säsongen.

***

Skellefteå IBK spelar även dem en relativt viktig match i helgen. De möter nämligen Luleå på bortaplan och det lag som segrar mellan dem kommer att sluta för den andre i tabellen. Visst, nu är det mest av akademisk betydelse – men jag har svårt att se att IBK vill sluta just ovanför nedflyttningsstrecket. Den placeringen är inte smickrande.

***

Undertecknad hade gärna följt med norrut i helgen, men det blir söderut istället. Match mot Hammarby i Ligacupens A-slutspel för U16. Viktig match mot tufft motstånd. Som coach är man lite nervös, det kan jag erkänna. Men det ska bli kul att spela ut ett Stockholmsgäng som tror att vi inte kan lira boll uppe i Norrland.

***

Av ovanstående anledning kommer det därför inte att bli klockren rapportering på bloggen under lördagen. Men jag ska i alla fall försöka rapportera via twitter.

***

Vi hörs.

// Johan

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen